Χριστούγεννα και ο απαιχθης πλέον κόσμος της κοκαΐνης έδωσε παρουσία στην Ιρλανδία . Τα ΜΜΜ ανακοίνωσαν την σύλληψη εμπόρων με μεγάλο πλοίο από Ν Αμερική με τεράστια ποσότητα

2023-12-25 14:48

Δημητρα Σπανού

 

Η κοκαΐνη είναι πιθανό να ενισχύσει τα επίπεδα της ντοπαμίνης - μια ορμόνη που παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της συμπεριφοράς - σε διάφορα κυκλώματα του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου ενός που εμπλέκεται στην ευχαρίστηση και ένα άλλο που εμπλέκεται στην κίνηση. Οι μελέτες δείχνουν οτι αυτός είναι ένας από τους λόγους που κάποιοι χρήστες μπορεί να αισθάνονται πιο ενεργοί, ομιλητικοί, ή σε εγρήγορση.

... Ή μπορεί να αισθανθείτε εκνευρισμό, άγχος, ή να γίνεται παρανοϊκοί.

 
 
Αρκετοί χρήστες, ειδικότερα κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του θεραπευτικού προγράμματος, ανέφεραν ότι η μακροχρόνια εμπλοκή τους, είτε σε παραβατικές πράξεις είτε στον ευρύτερο χώρο της παρανομίας, αποτέλεσε σημαντική πρόκληση από την οποία η αποχή δεν ήταν δυνατή. Ο μη παραβατικός τρόπος ζωής φαίνεται ότι δεν προϋποθέτει μόνο την ύπαρξη νόμιμης εργασίας, αλλά συχνά απαιτεί μία ολοκληρωμένη παρέμβαση σε συνδυασμό με την απεξάρτηση. Η υιοθέτηση αυστηρών κανόνων και η έντονη αίσθηση δύναμης και εξουσίας στο χώρο της παρανομίας και της φυλακής αποτελούν σθεναρά εμπόδια στη διακοπή της παραβατικής συμπεριφοράς και επιστροφή στη νομιμότητα.