Έρευνα: Η λεγεώνα των ξένων . Πόση αλήθεια κρύβεται στις φήμες για την λεγεώνα των αποικοιοκρατών και οι φρικτές τακτικές της.

2017-11-04 12:14

της Δήμητρας Σπανού

υπό κατασκευή και 

υπό έρευνα 

 

απόσπασμα από την Βκιπαίδεια που γεννά ερωτηματικά

Τι είναι η Λεγεώνα των ξένων

Είναι επίλεκτο σώμα του Γαλλικού στρατού που όμως στην πλειοψηφία του αποτελείται από μη Γάλλους. Για να πάρει κάποιος από αυτούς την Γαλλική υπηκοότητα πρέπει να τραυματιστεί στις επιχειρήσεις τους

 

απόσπασμα από άρθρο 'Ο θρύλος της λεγεόνας των ξένων. Πέντε πράγματα που δεν γνωρίζεις για το επίλεκτο σώμα του Γαλλικού στρατού"

 

lo

Πολίτες από 138 διαφορετικές χώρες έχουν καταταχθεί στη λεγεώνα. Αφού υπηρετήσουν για τρία χρόνια μπορούν να ζητήσουν να γίνουν Γάλλοι πολίτες. Σε περίπτωση που τραυματιστούν στη μάχη αυτομάτως παίρνουν την υπηκοότητα σύμφωνα με μια διάταξη που ονομάζεται "Français par le sang versé" ("Να χυθεί γαλλικό αίμα"), όπως αναφέρει η The Telegraph.

 

Λεγεώνα των Ξένων

 
Ποιο α σχέση τους με τον Β παγκόσμιο πόλεμο

... Η έκρηξη του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου προκάλεσε συρροή ξένων εθελοντών. Το 1941 η Λεγεώνα πολέμησε στη Συρία με τις δυνάμεις του Ντε Γκολ και το 1942 στις ερήμους της Λιβύης και της Αιγύπτου εναντίον του Ρόμελ.... (που  ήταν στρατάρχης του Γ΄ Ράιχ )

Πήρε μέρος στην απόβαση στην Προβηγκία τον Αύγουστο του 1944. Στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου οι δυνάμεις της Λεγεώνας έφταναν τους 20.000 άντρες. Οι εθελοντές που κατατάχτηκαν εκείνη την εποχή προέρχονταν κυρίως από τη Γερμανία. Αρκετοί απ' αυτούς ανήκαν προηγούμενα στα Ες-Ες.

 

ποιο είναι το ορμητήριό τους και η βάση τους

....Σήμερα η έδρα της Λεγεώνας βρίσκεται στην Ωμπάνι της Γαλλίας, στις εκβολές του Ροδανού. Ο κύριος όγκος των δυνάμεών της στρατοπεδεύει στην Κορσική. Μπορεί να καταταγεί στη Λεγεώνα οποιοσδήποτε, για περίοδο τουλάχιστον 5 χρόνων.

Ας θυμηθούμε πως η Γαλλία πολλές φορές έχει γίνει η χώρα δράσης διεθνών τρομοκρατών (Κάρλος, δίκες ανάλογες) . Χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι απαραίτητα η χώρα που  παράγει την τρομοκρατία. Άλλωστε είναι τακτική των μεγάλων εταιρειών να έχουν μονάδες παραγωγής σε εφάφη τρίτων χωρών πιο εξυπηρετικά για τις δουλειές τους (τρομοκρατία made in France)

 γιατί στην Κορσική ;

Η Κορσική έχει περάσει από πολλές κατοχές. Από τα αρχαία χρόνια ήταν εστία διαμάχης των μεγάλων γειτόνων της. Αρκετό διάστημα έμεινε κάτω από την κυριαρχία της Γένουας μέχρι που παραχωρήθηκε στη Γαλλία το 1768 με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών. Η Κορσική δε σταμάτησε ποτέ να επαναστατεί για να αποκτήσει την αυτονομία της. Έχει αναδείξει πολλούς ήρωες, που αγωνίστηκαν για την εθνική της ανεξαρτησία, όπως ο Παολί (κινήματα 1793 - 1795). Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Ναπολέων Βοναπάρτης, αν και Κορσικανός, κατέπνιξε τα κινήματα και προσάρτησε την Κορσική στη γαλλική αυτοκρατορία. Στους δύο τελευταίους παγκόσμιους πολέμους η Ιταλία διεκδίκησε την Κορσική, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην Κορσική, την περίοδο της τουρκοκρατίας, εγκαταστάθηκαν πολλοί Μανιάτες που έγιναν καθολικοί. Η ελληνική γλώσσα εξακολουθεί να ομιλείται στην Καργκέζε, όπως κι η γαλλική και η ιταλική.

Ας θυμηθούμε πως οι Ναπολεόντιοι πόλεμοι ήταν οι πρώτες εκτεταμένες υποδουλώσεις ευρωπαικών εδαφών και οι μετέπειτα τυχόν εξεγέρσεις -αποσταθεροποίησης  κ.λ.π.είναι η συνέχειά τους

 

Από που δέχεται εντολές;

 

 

 

Που αποθησαυρίζει τα τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση παλιών αποικιών και από την συνεχιζόμενη αποικιοπίηση νέων χωρών;

ΠΗΓΕΣ

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CE%BD%CE%B1_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%9E%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD#.CE.9C.CE.B5.CF.84.CE.AC_.CF.84.CE.BF_1839

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BF%CF%81%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE

www.huffingtonpost.gr/2015/09/10/story_n_8115256.html