ΤΑΙΠΕΔ εν δράσει...Όχι μόνο την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ και τα περιουσιακά της στοιχεία. Κι τα άλλα αεροδρόμια ξεπουλήθηκαν πρόσφατα.Τι άλλο πρέπει να κάνουν στην πορεία για να μας έχουν κάτω και να μην βλέπουμε; Να παραβιάζουν την οικογενειακή μας ζωή ίσως;

2017-12-09 16:04

 

της Δήμητρας Σπανού, 

 

 

Το ξεπούλημα δεν είχε τελειώσει

14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, στη Fraport Greece.

....Η κοινοπραξία, που ολοκλήρωσε την παραλαβή τους τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας, κατέβαλε χθες στο ΤΑΙΠΕΔ ποσό ύψους 1,234 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο τίμημα παραχώρησης στην ιστορία της χώρας. Η συνολική οικονομική συμφωνία, για την 40ετή παραχώρηση, προβλέπει επιπλέον 22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, καθώς και κυμαινόμενη μεταβλητή αμοιβή που υπολογίζεται κατ’ έτος 28,6% των λειτουργικών κερδών.

 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 

Στη Fraport από χθες τα 14 αεροδρόμια, καταβλήθηκε το τίμημα του 1,2 δισ.

12s1airp

 

 

 

 

 

 

Βέβαια, ο κύριος Στέλιος Πιρτσιόλας με σοβαρή του συνέντευξη επιχειρηματολόγησε, λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση) πως με τα χάλια που είχαν αυτά τα αεροδρόμια θα μας έπεφταν τα μούτρα αν τα είχαμε εμείς έτσι ακατάστατα που τα είχαμε!.

 Εδώ μια μικρή μονάδα έχεις (παράδείγμα  ένα σχολείο, ένα θέατρο κ.λ.π)  κι αν δεν είσαι από πάνω σε μια βδομδα δεν βλέπεται.

 Ενώ οι ξένοι που τα πήραν θα τα ομορφήνουν και την καθαριότητα θα προσέξουν .Έτσι κι εμείς θα χαιρόμαστε να τα βλέπουμε από μακρυά, και ας μη το έχουμε γιατί  τα έχουν αυτοι που πρέπει !! 

Κι αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα 

η άλλη μιση σε ένα καθώς πρέπει αεροδρόμιο βρίσκεται...

 

 ο κ. Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, τόνισε ότι «μόνο καλά έχουμε να εισπράξουμε» από την είσοδο επενδυτή, και ότι, μέχρι τώρα, η εικόνα των αεροδρομίων δεν ανταποκρίνονταν στις «ανάγκες και το κύρος της χώρας».

 

 

Ας θυμηθούμε και τον Σημίτη με τον Τσουκάτο

Αποτέλεσμα εικόνας για τσουκατος αεροδρομια

 

ΠΗΓΕΣ

https://www.eirinika.gr/article/158204/pitsiorlas-mono-kala-ehoyme-na-eispraxoyme-apo-tin-parahorisi-ton-14-aerodromion-sti

https://www.kathimerini.gr/904901/article/oikonomia/epixeirhseis/sth-fraport-apo-x8es-ta-14-aerodromia-katavlh8hke-to-timhma-toy-12-dis