Αγνωστος φορέας υπέκλεψε από γυναίκα πριν από χρόνια, γενετικό υλικό και "κατασκεύασε" εν αγνοία της πολλά παιδιά. Σήμερα που αυτά είναι ενήλικες, τα πιέζουν έως και με βασανιστήρια, για τα υποτάξουν στην ιδιοκτησία τους
της Δήμητρας Σπανού
συμπληρώνω ότι δεν χώρεσε στον τίτλο του δημοσιεύματος
Το ίδιο συμβαίνει και με τα μικρά παιδιά τους που ήρθαν στη ζωή με παρόμοιο τρόπο τα πιο πολλά ώστε οι γονείς (η προηγούμενη γενιά) σύρονται με φοβερούς και απάνθρωπους εκβιασμούς για να τα προστατεύσουν.
Και
αντί για οποιασδήποτε αναφοράς και σχολίων και λεπτομεριών στο γεγονός ,
κάποιοι προβληματισμοί
από το βιβλίο "ο αιώνας της Βιοτεχνολογίας" του Jeremy Riftkin
H πρώτη περίπτωση για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης "κοινών αγαθών" ήταν όταν το 1971 έγινε αίτηση για κατοχύρωση πατέντας ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού. Η ΡΤΟ (Υπηρεσία Διπλωματων Ευρεσιτεχνίας ) απέρριψε το αίτημα γιατί έκκρινε ότι άνοιγε τους ασκούς του αιόλου για ενέργειες που θα έβαζαν σε κίνδυνο την δημόσια χρήση των κοινών αγαθών στα οποία εντάσσονται γονίδια, μικροοργανισμοί, αγρότερα φυτά, μικρά και μεγάλα ζώα και τελικά γιατί όχι και ο άνθρωπος.
Η ιδιωτικοποίηση των γονιδίων θα είχε σαν έσχατη συνέπεια την επαναφορά του θεσμού της δουλείας.
Η υπόθεση όμως επανήλθε σε δικαστήριο και η πατέντα κατοχυρώθηκε με μικρή πλειοψηφία με το σκεπτικό ότι οι μικροοργανισμοί παρότι αποτελεί είδος ζωής έχουν μικρή σημασία. και ο μικροοργανισμός μεγαλύτερη σχέση έχουν με άψυχη ύλη παρά με ζωή.
Τόσα ήξεραν τόσα έλεγαν...
Επακολούθησαν πολλά
Σε παρόμοια υπόθεση που ήρθε αργότερα στα δικαστήρια, η δικογραφία που γράφτηκε από τον Τεντ Χαουαρντ διακήρυσσε ότι:..." η κατασκευασμένη ζωή -τόσο των ανώτερων όσο και των κατώτερων οργανισμών- θα κατατασσόταν ως κάτι λιγότερο από ζωή,..."
ΑΥΤΑ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1970...
ΠΗΓΕΣ
https://en.wikipedia.org/wiki/Ted_Howard_(author)