Δημοσίευμα του Κ. Τουρνά 5/6/19: Τι τα θέλουμε τα σύνορα; Σκέφτομαι : Τα εθνικά σύνορα σήμερα αποτελούν αναχώματα στην λαίλαπα του παγκόσμιου φασισμού, ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας που με κατευθυνόμενους πολέμους καταπίνει το ένα κράτος μετά το άλλο.

2020-10-20 18:29

της Δήμητρας Σπανού

Διάβασα ακροθιγώς περσυνό δημοσίευμα ¨Τι τα θέλουμε τα σύνορα" από τον εξαίρετο παλιό τραγουδιστή τον Κώστα Τουρνά (POL), και αφού με προβλημάτησε και το σκέφτηκα αρκετά, τελικά  είδα πως σήμερα, παρά τις όσες ελευθεριάζουσες φωνές για την κατάργησή τους, τα εθνικά σύνορα είναι απαραίτητα όσο ποτέ,

το δημοσίευμαwww.koutipandoras.gr/article/synenteyxi-kostas-toyrnas

Τι τα θέλουμε τα σύνορα; Ερωτώ με την ανθρωπιστική και όχι τη διεθνιστική  έννοια» | Το Κουτί της Πανδώρας

1. Αποτελούν αναχώματα  στην λαίλαπα του παγκόσμιου φασισμού, ιμπεριαλισμού και αποικιοκρατίας που με κατευθυνόμενους πολέμους καταπίνει το ένα κράτος μετά το άλλο.

2. Είναι ένας τόπος να υπερασπίσει κανείς τα συμφέροντά του και ταυτόχρονα να διατηρεί κάποιον έλεγχο για αυτά.

3. Ειναι μια οριοθέτησει του τόπου και της πατρίδας, που όσο κι αν φαίνονται έννοιες ξεπερασμένες δίνουν τροφή στην ψυχή μας και τόπο να ζει , να αγαπά και να υπάρχει. Το περιβάλλον που μας γεννά και μας θρέφει είναι οι ρίζες μας για να γίνουμε στην συνέχεια άνθρωποι και όχι ανθρωποειδή ή ανδρείκελα.

4. Δεν είναι τυχαίο πως όσοι υπερασπίστηκαν ότι πίστεψαν, πάντα έβαλαν μέσα "την υπεράσπιση  κάθε σπιθαμής "της πατρίδας τους.