Εκδήλωση κοινωνικών Ιατρείων για πρόσφυγες με θέμα "Η αλληλεγγύει σπάει τους φράκτες" .( Χωρίς βέβαια να εννοούν τον φράκτη της Ειδομένης που θεωρείται εισβολή σε άλλη χώρα).

2016-04-02 09:25

της Δήμητρας Σπανού

Εκδηλώσεις ελπίδας και ανθρωπισμού από τα κοινωνικά ιατρεία της Θεσσαλονίκης που ζουν το πρόβλημα των προσφύγων στις περιοχές πλησίων των συνόρων. Οι πρόσφυγες εκεί,  από όσα μας πληροφορούν τα ΜΜΕ , πιστεύουν ότι η σωτηρία τους είναι να περάσουν κάποια σύνορα, γιατί πίσω τους είναι ο όλεθρος και ο κουρνιακτός. Και με το δίκιο τους βέβαια , γιατί  τρέχουν ακόμα για να σωθούν από τις εμπόλεμες περιοχές από όπου έρχονται,  και δεν έχουν αντιληφθεί ότι εδώ είναι μια χώρα έννομης διακυβέρνησης και δεν συμβαίνουν (επίσημα) άμμεση καταστολή  ή ύπουλος κατατρεχμός  ούτε διώξεις και γενοκτονίες (που υπάρχουν βέβαια  σε άλλες περιοχές).

Βέβαια οι άνθρωποι των κοινωνικών ιατρείων,που άδολα οργανώνουν όλες αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις και που λίγο συμπεριλαμβάνουν στην σκέψη τους διάφορα παραλειπόμενα , που μπορεί να προκύπτουν από τις καταπατήσεις συνόρων, ας είναι λίγο περισσότερο υποψιασμένοι, ακόμα και την φρασεολογία τους, γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοί καραδοκούν και που  μπορεί να οδηγήσει το οτιδήποτε.

Γιατί, ( με αφορμή την φράση αυτή), - προσπαθώ να πώ-,  καταπάτηση των  εδαφών γειτονικών κρατών  θεωρείται το πέρασμα αυτού του φράκτη.

  Κατά τα άλλα ας είναι καλά και ας κάνουν όλες αυτές τις φιλάνθρωπες εκδηλώσεις και η σκέψη μας θα είναι πάντα κοντά τους. Δήμητρα Σπανού.

το δημοσίευμα:

left.gr/news/i-allileggyi-spaei-toys-frahtes-5i-panelladiki-synantisi-ton-koinonikon-iatreion-allileggyis