Ελλάδα- Σερβία βίοι παράλληλοι;;; Διαδηλώσεις στο Βελιγράδι για θέμα κακοτεχνίας στους σιδηροδρόμους στο Νοβι-Σαντ (το είχα επισκευτεί το 2017). Αλλά και στη Β. Μακεδονία φονική πυρκαγιά: Κακή η επιρροή των άστρων τελευταία στα Δυτικά Βαλκάνια;;;
Δήμητρα Σπανού
www.iefimerida.gr/kosmos/serbia-ogkodis-diadilosi-kata-tis-diafthoras-sto-beligradi
Σερβία: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι του Βελιγραδίου από διαδηλωτές, με αφορμή την τραγωδία του Νόβι Σαντ
Πηγή: iefimerida.gr - Σερβία: «Πλημμύρισαν» οι δρόμοι του Βελιγραδίου από διαδηλωτές, με αφορμή την τραγωδία του Νόβι Σαντ [βίντεο] - iefimerida.gr
Επίσης ισχύει,
πως η χώρα που αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία με πρωτεύουσα τα Σκόπια, έχει ένα ιστορικό ονομασίας, το εξής:
- Η Χώρα παλαιότερα επίσημα στον προφορικό λόγο, πριν την Συμφωνία των Πρεσπών, το 2018, διεθνώς αποκαλούνταν, από πολλές χώρες ως Μακεδονία η Δημοκρατία της Μακεδονίας, ενώ η Ελλάδα και η Κύπρος την αποκαλούσαν με το άλλοτε επίσημο προσωρινό όνομα της ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στα αγγλικά FYROM, ή χώρα των Σκοπίων, ή Σκόπια, για να μην συγχέεται και συγκρίνεται με το ομώνυμο Ελληνικό γεωγραφικό διαμέρισμα, άλλα κυρίως για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους από πλευράς της Ελλάδας.
βλέπε επίσης
Συμφωνία των Πρεσπών - Βικιπαίδεια
Στις 12 Ιουνίου 2018 ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσαν μέσω διαγγελμάτων, ότι επετεύχθη συμφωνία για τη διμερή διαφωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως η συμφωνία «καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που ετέθησαν από την ελληνική πλευρά»[18], ενώ ο Ζόραν Ζάεφ υποστήριξε πως η χώρα αποκτά «ένα αξιοπρεπές και γεωγραφικά ακριβές όνομα» και «μια ενισχυμένη ταυτότητα και εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία»