Ένα καινούργιο ντοκυμαντερ 2017(https://www.youtube.com/watch?v=wyax_vjyZDg) που αν και δίνει σημαντικά στοιχεία, ¨μυρίζει" λίγο προπαγανδιστικό.

2018-09-06 22:47

Της Δήμητρας Σπανού

 

υπο κατασκευή

Ένα Πολύ επίκαιρο ντοκυμαντέρ που τυχαία βρήκα, στο ίδιο πνεύμα με ένα παλιότερο . στην https://www.youtube.com/watch?v=wyax_vjyZDg

Μοιάζει να δίνει σημαντικές πληροφορίες και φαίνεται πως δεν φοβάται να βγάλει έξω σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας που αποσιωπούνται. 

Το θέμα του είναι η σημερινή επιβολή του παγκόσμιου φασισμού με διάφορες μεθόδους που αποσιωπόυνται ή καλύπτωνται,  όπως η ευγονική, το εμπόριο οργάνων φυλακισμένων κ.α.

Θυμίζει όμως καταπληκτικά ένα παλιότερο που έδινε την άποψή του για τις εντάσεις στην Νότια Ευρώπη και φωτογραφίζει τους αίτιους . 

Εκεί από ότι θυμάμαι όλο το πρόβλημα με την τραγική κατάσταση όπως εξελίχθηκε στις μέρες μας, οφείλονταν σε κάποιος Άγγλους κατάσκοπους που αυτομόλησαν στους Ρώσους.  Η σύνταγή φαίνεται πως είναι δημοφιλής. Αρχίκα δίνει στοιχεία ( όπως το γεγονός ότι ξένοι πράκτορες δρομολογούς τις εξελίξεις σε άλλες χώρες), αλλά κατόπιν οδηγεί την σκέψη μας σε μια ερμηνεία παιδαριωδη  . Αυτοί έφταιξαν γία όλο το κακό 

 Σε κάποιο σημείο όμως κάνει  και οδηγεί έτσι τα συμπεράσματα του θεατή όπου θέλει .