Για τον εορτασμό της 25η Επίσημο δείπνο: Το μενού: Η Αραμαϊκή σε συνταγές

2021-03-25 21:07

Δήμητρα Σπανού

μου έκανε εντύπωση...

Στο επίσημο γεύμα στοπροεδρικό μέγαρο με επίσημους ξένους προσκεκλημένους για τον εορτασμό της επόμενης ημέρας από την σελίδα

https://www.lifo.gr/now/greece/episimo-deipno-sto-proedriko-megaro-fotografies-apo-toys-kalesmenoys-menoy

δείτε το μενού και μεταφράστε...

Για το καλωσόρισμα ο σεφ και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Ακολουθεί το πρώτο πιάτο, μία σούπα κακαβιάς με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας και το δεύτερο με κιμά γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών τυλιγμένο σε φύλλο λάχανου με κρόκο Κοζάνης. Στη συνέχεια θα σερβιριστεί φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης ενώ για επιδόρπιο οι καλεσμένοι θα απολαύσουν λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και φιστίκια Αιγίνης.