Γιατί να γίνει ο εορτασμός - συγκέντρωση- δράση της ΗΜΕΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (7 Απριλίου) στα προαύλια των Νοσοκομείων; Ο πολύς κόσμος εκτός ιατρικής κοινότητας που μπορεί να προσέλθει, είναι αθωράκιστος σε κάθε είδους νοσήματα (+ κορωνοϊού)

2020-04-05 13:38

Της Δήμητρας Σπανού

 

Μεταφέρω την Ανακοίνωση -Κάλεσμα της ΟΕΓΝΕ για κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στα προαύλια των νοσοκομείων.

Όλοι βέβαια πρέπει να βρούμε τρόπο να συμμετέχουμε, αλλά με τα μέτρα που το Υπουργείο Υγείας έχει επιβάλει . Ο κόσμος που μπορεί να προσέλθει στα προαύλια των Νοσοκομείων όπου γίνονται οι συγκεντρώσεις αυτές που είναι εκτός της Ιατρικής κοινότητας είναι περισσότερο ευάλωτος εφόσον δεν έχει την ανάλογη προστασία (εξοπλισμό, αγωγή, γνώσεις ειδικά εμβόλια πιθανόν)

Εμένα θα μου άρεσε καλύτερα αν λαμβάνοντας τα ανάλογα μέτρα προστασίας, ακόμα κι αν αυτή η γιορτή -διαμαρτυρία γίνονταν μέσω του διαδικτύου.

 Η ανακοίνωση της ΟΕΓΝΕ

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – Παγκόσμια Μέρα Υγείας

συμμετέχουμε στις δράσεις σε όλη την Ελλάδα

 

Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, στα πλαίσια της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ και συμμετέχει στην ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗ, την Τρίτη 7 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Καλούμε τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν ενεργά, από κοινού με τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών, τους Συλλόγους των Εργαζομένων, τα Σωματεία και τους άλλους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο των Νοσοκομείων, στις παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διοικήσεις, στις συνεντεύξεις τύπου.

·               Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.

·               Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

·               ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

 

 ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα