Η φρίκη για τα προσφυγόπουλα στα νερά του Αιγαίου (ενώ ακόμα ο καιρός είναι ήπιος). O τρόμος στην συνέχεια όταν ανακοινώνονται οι πιθανές λύσεις- διευθετήσεις - ολοκλήρωση της μέριμνας για το Ζήτημα. Μετά από συνοδο κορυφής η FRONDΕΧ αναλαμβάνει.

2015-10-17 18:38

της Δήμητρας Σπανού ( που έχω πατέρα Σαμιώτη και παιδιά που γεννήθηκαν εκεί) 

Πέρα από τα δικά του θέματα που έχει ο καθένας μας, είναι λογικό να έχουμε κάπου στο μυαλό του και στην  έννοια μας, τις φρικτές εικόνες που μεταδίδουν τα κανάλια, Ελληνικά και ορισμένα Ευρωπαικά, για τα ναυάγια των προσφύγων, στα νερά του Ανατολικού Αιγαίου.

                Τα  θύματα είναι κυρίως παιδιά κι έτσι είναι ακόμα οδυνυρότερο ώστε κανείς εδώ, δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος και να μην διαμαρτηρηθεί , με τον τρόπο του , για την εξεύρεση λύσης από τους αρμόδιους.

Βέβαια εάν ακούσει κάποιος με προσοχή για τις λύσεις που επιννοούνται, την φρίκη για τα γεγονότα ακολουθεί ο τρόμος. 

Λυση Α. Κοινές περιπολίες με τους Τούρκους και Έλληνες στα παράλια για να σταματήσουν εδώ τους δουλέμπορους. Αυτή η λύση παρουσιάζεται σαν επικίνδυνη βέβαια, λόγω της φημης που επικρατεί, για εχθρότητα των δύο λαών. 

Βέβαια οι αναμείξεις άλλων πληθυσμών και η αλλοίωση του εθνικού στοιχείου και για στις δύο χώρες (όπως και για πολλές)   ατονεί αυτό το επιχείρημα.

Στοιχείο σημαντικό Οι Τούρκοι που αυτόνομα και ανεπηρρέαστα, κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ζητούν ελεύθερη πρόσβαση στο Ευρωπαικό έδαφος στο οποίο ανήκουμε και εμείς (εδώ μερικοί θα πουν : δεν ενωνόμαστε καλύτερα με το Κατάρ έτσι που θα μπλέξουμε!!)

Λυση Β  Η ΦΡΟΝΤΕΞ . Ευρωπαϊκός Oργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα της ΕΕ - EUR-Lex 

Access to European Union law 

 

Εάν δεν μας τα είχαν πάρει , τώρα θα λέγαμε την γνωστή έκφραση ¨Κεχαγιάς στ' α........   μας". 

Αλλά δυστυχώς... 

και μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ

              

26-10-2009 Το όρος Μυκάλη στα απέναντι Τουρκικά παράλια όπως φαίνεται από την  Ηραίον Σάμου

 

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Αναλαμβάνει η FRONDEX και χρηματοδοτείται η Τουρκία για ανάσχεση ροής προσφύγων προς Ευρώπη. Συζητείται για την Viza

Πολλά τα ερωτήματα που έρχονται αυθόρμητα 

  •  Τι ακριβώς θα κάνει η Τουρκία με τα χρήματα αυτά; Είπαν, Καταγραφή και Καταμέτρηση των προσφύγων σε  hot spots (κέντρα ταυτοποίησης),με στόχο την μεταφορά τους σε Ευρωπαικές χώρες που θα τους δεχθούν. Αλλά μέχρι τώρα καταμέτρηση δεν έκαναν σε στρατόπεδα εκεί; Από ότι μαθαίνεται τουλάχιστον γιατί εξακολουθώ να έχω σχέση με την Σάμο που είναι το κοντινότερο πέρασμα. 
  •  Και πως θα μεταφερθούν από την Τουρκία σε χώρες που ήδη από τώρα αρνούνται να τους δεχθούν ακόμα και στην άθλια κατάσταση που φτάνουν;

 Βέβαια 

Μακρυά είναι η Τουρκία τα νέα δεν μαθαίνονται εύκολα (εδώ σε χώρες εντός Ευρωπης και δεν μαθαίνονται), υπάρχει και εκεί κακά προηγούμενα...

Δηλαδή ,  Όχι μόνο να εγείρονται τα αισθήματα φιλανθρωπίας στην θέα νεκρών παιδιών, αλλά να λαμβάνονται και αποφάσεις που να έχουν ελπίδα να υλοποιηθούν.

Γιατί αλλιώς θα έρθουμε μετά από έναν αιώνα να αναθυμούμαστε  μαύρες εταιτίους τις γενοκτονίας των Σύριων των Αβγανών κ.ο.κ. όπως κάναμε πριν από μερικές εβδομάδες για την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους που τόσο μας στενοχώρησε πανευρωπαικά.