Η ιστορία των Praktiker μοιάζει να είναι η ιστορία επιχειρήσεων που κινήθηκαν με βάσει τις αυθόρμητες συνδικαλιστικές διεκδικήσεις Και μετά σου λένε πως δεν υπάρχει λαϊκό κίνημα!

2019-06-18 20:41

 

 

της Δήμητρας Σπανού

Θέλοντας να πληροφορηθώ για την ιστορίας ενός πολυκαταστήματος

30 Νοεμβρίου 2010

Επιτυχημένη η απεργία στο Praktiker του Ταύρου το Σάββατο. Συνεχίζουν στις 15 Δεκέμβρη

Μια παλικαρίσια απεργιακή μάχη ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και στους απεργοσπαστικούς της μηχανισμούς, στις απειλές και στους εκβιασμούς έδωσαν το περασμένο Σάββατο οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «Πράκτικερ» στην Αθήνα, έχοντας ενεργούς συμπαραστάτες στο πλευρό τους το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα άλλων κλάδων, το ΠΑΜΕ, αλλά και τους χιλιάδες εργάτες – καταναλωτές, που εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα τους και συμπαρατάχθηκαν στο πλευρό τους, αρνούμενοι να μπουν για ψώνια στα καταστήματα της πολυεθνικής.

 

 

 

 

 

 

Image result for Omer Susli praktiker

German do-it-yourself chain Praktiker recently sold its 27-store chain in Romania and its brand locally to Turkish investor Omer Susli, who controls the distribution business Search Chemicals, according to Mediafax newswire, quoting market sources.

 

Η γερμανική αλυσίδα εφοδιασμού Praktiker πώλησε πρόσφατα την αλυσίδα 27 καταστημάτων της στη Ρουμανία και το εμπορικό της σήμα σε τοπικό επίπεδο στον Τούρκο επενδυτή Omer Susli, ο οποίος ελέγχει την επιχείρηση διανομής Search Chemicals, σύμφωνα με το Mediafax newswire, αναφέροντας πηγές της αγοράς.
 
Αυτό έρχεται λίγο αφότου η Praktiker πούλησε την επιχείρηση της στην Ουκρανία, και μετά την αφερεγγυότητά της στη Γερμανία.

Η γερμανική αλυσίδα εφοδιασμού Praktiker πώλησε πρόσφατα την αλυσίδα 27 καταστημάτων της στη Ρουμανία και το εμπορικό της σήμα σε τοπικό επίπεδο στον Τούρκο επενδυτή Omer Susli, ο οποίος ελέγχει την επιχείρηση διανομής Search Chemicals, σύμφωνα με το Mediafax newswire, αναφέροντας πηγές της αγοράς.

 

Αυτό έρχεται λίγο αφότου η Praktiker πούλησε την επιχείρηση της στην Ουκρανία, και μετά την αφερεγγυότητά της στη Γερμανία.

Στη Ρουμανία, η Praktiker έχει ετήσιες πωλήσεις περίπου 140 εκατ. Ευρώ και περίπου 1.700 εργαζομένους. Ο αγοραστής είναι μια πολύ μικρότερη εταιρεία, με κύκλο εργασιών περίπου 10 εκατ. Ευρώ και 12 άτομα το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ziarul Financiar.

 

Image result for michael krahn"Πιστεύαμε ότι ήταν σημαντικό για την μάρκα να διατηρήσει την ακεραιότητά της και για την εταιρεία να διατηρήσει την κύρια δραστηριότητά της. Αυτό επιτρέπει την ιστορία του Pratiker να συνεχιστεί ", δήλωσε ο Michael Krahn, διευθυντής χώρας της Praktiker Ρουμανίας, που ανέφερε ο Ziarul Financiar.

 

 

 

09_06_2017 | 16:08

Νέα Εποχή για το Praktiker Ταύρου

Νέο concept για το κατάστημα, με τη μεγαλύτερη επένδυση ανακαίνισης που έχει γίνει ποτέ από την Praktiker στην Ελλάδα.

Μια νέα εποχή ξεκινά για το κατάστημα Praktiker στον Ταύρο που υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες του με ανανεωμένη εικόνα, μετά από τη μεγάλη του ανακαίνιση που ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση ανακατασκευής που έχει υλοποιηθεί ποτέ στο δίκτυο καταστημάτων της Praktiker, εφαρμόζοντας νέο concept, σχεδιαστικά, αισθητικά και λειτουργικά.

 

4 Μαΐου 2018

Τέσσερα νέα καταστήματα περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της διοίκησης της Praktiker Hellas μέχρι το 2020, επιπλέον του νέου καταστήματος που εγκαινίασε χθες στην Ανθούσα Αττικής.

Τα νέα καταστήματα θα βρίσκοντα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες δύο πόλεις, με την Κέρκυρα και τα Χανιά να συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες.

09/10/2018 | 06:27
As announced in the spring, Turkish businessman Omer Susli, who sold the Praktiker DIY network to British group Kingfisher, is preparing to launch a new chain of stores on the Home & Deco market, under the Homelux brand. 
Όπως ανακοίνωσε την άνοιξη, ο Τούρκος επιχειρηματίας Omer Susli, ο οποίος πώλησε το δίκτυο DIY της Praktiker στο βρετανικό όμιλο Kingfisher, ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα αλυσίδα καταστημάτων στην αγορά Home & Deco, με την επωνυμία Homelux.
 
 
 
 

Related image

BUCHAREST June 18,

Turkish investor buys Praktiker's business in Romania

 

 

09/04/2019 - 14:45

Απολύσεις 17 ατόμων στο Praktiker καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας με ανακοίνωσή του “καταγγέλλει την εργοδοσία της Praktiker για τις απολύσεις των 17 συναδελφισσών και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση που θα αποφασίσουν οι εργαζόμενοι και το σωματείο τους.

Στην προσπάθειά της η εργοδοσία Praktiker να αντικαταστήσει τους παλιούς εργαζόμενους με  εργαζόμενους που να μην στοιχίζουν, εργαζόμενους με λιγότερα δικαιώματα, το 2010 προχώρησε στις εν λόγω απολύσεις, οδηγώντας στην ανεργία 17 εμποροϋπαλλήλισσες – ταμίες, οι οποίες με την στήριξη του επιχειρησιακού σωματείου, δεν δέχτηκαν την μεθόδευση αυτή της εργοδοσίας και προσέφυγαν στην δικαιοσύνη,

 

ΠΗΓΕΣ

https://banks.com.gr/praktiker-tessera-akoma-nea-katastimata-mechri-2020/

https://www.onlarissa.gr/2019/04/09/apolyseis-17-atomon-sto-praktiker-kataggellei-o-syllogos-emporoypallilon-larisas/

https://www.epixeiro.gr/article/53666

www.moschatotavros.gr/news/epitichimeni-i-apergia-sto-praktiker-tou-tavro/

https://www.romania-insider.com/turkish-investor-buys-praktikers-business-in-romania

https://business-review.eu/news/omer-susli-preparing-to-launch-homelux-homedeco-brand-after-the-sale-of-praktiker-to-kingfisher-187034