Η Λέσχη Μπίρμπεργκ του Ευρωπαικού μεταπολέμου και η Ιερά Συμμαχία της μεταναπολεόντιας αστάθειας του Ευρωπαϊκού χώρου. Τι κοινό φαίνεται να έχουν.

2016-12-25 10:10

της Δήμητρας Σπανού

Μια παράλληλη παράθεση γεγονότων 

που ίσως συσχετίζουν την ύπαρξη και δράση της Ιεράς Συμμαχίας της μεταναπολεόντιας Ευρώπης ,

με τις σύγχρονες Λέσχες ισχυρών (Λέσχη Μπιλμπεργκ)

 

Ίσως εάν ορισμένα θέματα μας γίνουν πιο καθαρά να υπάρξουν ελπίδες 

να συνεχίσουν να κάνουν Χριστούγεννα και τα παιδιά μας

Χρόνια πολλά!

 

ΤΟΤΕ

Μετά την αναγέννηση και βιομηχανική επανάσταση του 19ου αιώνα, που συνοδεύονταν απο  άνοδο του βιωτικού και πολιτιστικού επιπέδου των ανθρώπων της Ευρωπαικής Ηπείρου,  ο ευρωπαικός χώρος ακολουθώντας επαναστατικές   ιδεολογίες (άγνωστης προέλευσης;) ωδηγήθηκε σε κινήματα και επαναστάσεις με αποκορύφωση την Γαλλική Επανάσταση του 1789 μ.Χ. που είχαν στόχο τα ανθρώπινα  δικαιώματα και την πολιτειακή ελευθερία

Δυστυχώς όμως οι περισσότερες από αυτές τις προσπάθειες, κατέληξαν σε πανωλεθρία, με επακόλουθο τους αιματηρούς Ναπολεόντιους πολέμους και την εξάντληση ανθρώπων και λαών σε μακρόχρονους και αιματιρούς πολέμους

Έτσι αντί αυτού, 

Ο κόσμος οδηγήθηκε σε απίστευτη δυστυχία και εξαθλίωση. Κάποια κράτη της τότε Ευρώπης, υποβαθμίστηκαν ή διαλύθηκαν (Γαλλία Ιταλία Γερμανία Ισπανία). Κάποια άλλα αναδύθηκαν μέσα από την ιστορία τους, όμως τελικά, αντί  να δούν ελευθερία και ανεξαρτησία,  άλλαξαν απλά και μόνο, τον τρόπο της υποτέλειας, Από φανερή και σκληρή η τυρανία, έγινε πιο ύπουλη, αλλά όχι λιγότερο παρεμβατική και εξοντωτική (Ελλάδα -διώξεις αγωνιστών του 21 μετά την απελευθέρωση ).

ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μετά την ανακάλυψη των  νέων τεχνολογιών όπως πληροφορική και γενετική μηχανική, που έδιναν ελπίδες για  μια πραγματική απελευθέρωση του μέσου ανθρώπου από την καταπίεση που φέρνει η φτώχεια και η εξαντλητική εργασία, ταυτόχρονα με την οικονομική ανάπτυξη των κρατών την συνεργασία τους σε μια παγκόσμια προσπάθεια για καλλίτερες συνθήκες ζωής  καθώς επίσης και  δυνατότητα επικοινωνίας όλων των ανθώπων της Γης, που θα είχε αποτέλεσμα την ανύψωσή τους μέχρι την ελεύθερία και την απεξάρτηση από του κάθε τύπου υποδούλωσης. 

Υπήρχαν πια βάσιμες ελπίδες για την επάρκεια των  αγαθών και μια ζωή υποφερτή που  η σύγχρονη τεχνολογία μπορούσε να εξασφαλίσει  σε κάθε άνθρωπο ώστε να μπορέσει  να επεκτείνει τις δυνατότητές και σε συνδυασμό με την επικοινωνία με όλο τον κόσμο μεσω του διαδικτύου

 

Αλλά (τυχαία;) αντί για αυτά, έρχονται σαν μια μαύρη λαίλαπα όλες οι σύγχρονες πληγές του Φαραώ που τώρα λέγονταν επεκτατικοί πόλεμοι, τρομοκρατία, γενοκτονίες, παραθρησκείες, φασισμοί φανεροί και κρυφοί.

Έτσι αντί αυτών, 

προωθήθηκε ένα μοντέλο "ευτυχίας μέσω της κατανάλωσης" και με τεχνικές εγκλωβίσθηκε ο μέσος άνθρωπος και οι περισσότερες χώρες, σε μια ζωή χρεωμένη με κάθε έννοια. Στην εξέλιξή του ( που σήμερα ζούμε )αυτό ήταν που έκανε να φτάσει η διαβίωση του μέσου ανθρώπου κάτω από τα όρια της φτώχιας ενώ σε πολλές περιπτώσεις σε ανείπωτες καταστάσεις εξαθλίωσης και φρίκης.

ακόμα,

 αντί για ελεύθερη επικοινωνία έρχεται  η τεχνολογία του "μεγάλου αδερφού" που υπάρχει παντού κι ας μην το παραδέχονται. Ταυτόχρονα η γενετική μηχανική δημιουργεί την δυνατότητα παραγωγής ειδών (μηδε εξαιρουμένων και των ανθρώπων κι ας το κρατούν μυστικό)  που στα  χέρια που βρίσκεται αναιρεί την κάθε ελπίδα για βελτίωση της ζωής μας μέσα από αυτή,  και αντίθετα μας "κόβει" στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα 

όπως να έχουμε τις σχέσεις που επιθυμούμε με τους συγγενείς και τους φίλους μας  

ΤΟΤΕ

Η Ιερά Συμμαχία που ιδρύθηκε από Ρώσους (Ρωσική Αυτοκρατορία), Πρώσους  (βασίλειο της Πρωσίας) και κυρίως Αυστριακούς (Αυστριακή Αυτοκρατορία), με τους Βρετανούς να φέρνουν γύρω και από την μια να την κατακρίνουν αλλά από την άλλη να συναινούν, ακολουθεί σκληρή πολιτική και αναλαμβάνει να επαναφέρει την Ευρώπη στην ομαλότητα και την συντηρητική ζωή ώστε να γιατρευτούν οι πληγές της από τους Ναπολεόντιους πολέμους. 'Σφίγγει τα λουριά".  Δεν αφήνει περιθώρια για  πολλή ελευθερία σε ανθρώπους και λαούς γιατί κατά την γνώμη τους αυτό οδηγεί σε  επαναστάσεις που εξελίσσονται σε Ναπολεόντιους πολέμους και ταλαιπωρούν την Ευρώπη!

Αυτός ήταν και ο λόγος που  η Ιερά Συμμαχία δεν στήριξε την Ελληνική επανάσταση του 1821 για την ανεξαρτησία της Ελλάδας  .Φοβόντουσαν, είπαν,  για την διατήρηση των συνόρων και των επικρατιών όπως είχαν τότε!!

 Αντίθετα οι Βρετανοί , που όπως έδειξαν λατρεύουν τις επαναστάσεις και τις δημοκρατικές ιδέες, βοήθησαν την Επαναστατημένη αλλά εξαντλημένη Ελλάδα, την στιγμή που όλα φαίνονταν χαμένα. (Ναυμαχία Ναυαρίνου)Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος βασίλης

 

Όχι βέβαια χωρίς τα ανάλογα ανταλάγματα! (Συνθήκη του Λονδίνου 1827) με την οποία τα Αγγλικά πλοία αποκτούν το δικαίωμα να πλέουν στο Αιγαίο.

 

 

 Ο χάρτης της Ευρώπης της Ιεράς Συμμαχίας 1815-1856

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Λέσχη Μπιλμπεργκ

 

ΤΩΡΑ

Η λέσχη Μπιλμπεργκ  ιδρύθηκε το 1954, μια ομάδα παγκόσμιων ηγετών, πολιτικών και τραπεζιτών, συμμετείχε σε μια σύσκεψη για τη διεθνή πολιτική και την οικονομία, στο Όοστερμπηκ της Όλλανδίας, με μυστηκότηα να καλύπτει τις κινήσεις της αλλά με φανερόυς στόχους να "πάνε" τα πράγματα του κόσμου, να ωδηγήσουν τις εξελίξεις και να επιλύσουν διεθνή προβλήματα. Σύμφωνα με στοιχεία είναι οι εμπνευστές της Ευρωπαικής Ένωσης καθώς και της δημιουργίας κοινού Ευρωπαικού νομίσματος

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα -από όσα γράφονται-με το να επιλύσει το θέμα της οικονομικής κρίσης  που παρασύρει  πολλές χώρες σε γενικότερη  εξαθλίωση των κοινωνιών τους. 

Η λέσχη Μπιλμπεργκ , μοιάζει να είναι για την εποχή μας το αντίστοιχο με της Ιεράς Συμμαχίας του 1815 και έπειτα, που στην προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει την έφεση των λαών για νέες ιδέες ελευθερία κ.λ.π. "έσφιξε τότε τα λουριά " και προχώρησε σε αστυνομοκρατούμενα κράτη, ώστε με αυτόν τον τρόπο να προλάβη έγκαιρα μια νέα Γαλλική Επανάσταση -που μοιραία(!) έφερε τον Ναπλέοντα και τους πολέμους του στην Ευρώπη-. , η Λέσχη αυτή καθώς και οι εξελίξεις που επιρρεάζει προτείνουν την οικονομική ύφεση σαν λύση για την ασυδοσία και την σπατάλη χρημάτων που ωδηγούν τους λαούς στα δυσβάστακτα χρέη

Λες και οι λαοί  ήξεραν από πριν για τα δάνεια, που αφειδώς του μοιράζονταν πριν δεκαετίες ενώ τους οδηγούσαν σε παγίδες που ήταν βέβαιο ότι αδυνατουσαν να καταλάβουν και να προλάβουν το κακό!

 Λες  και αυτά τα μικρά και εξαρτημένα κράτη είχαν τις ανεξάρτητες κυβερνήσεις, για να προφυλάξουν αν ήταν δυνατόν τις χώρες από την οικονομική κατάρρευση.

Αντίθετα άλλοι κύκλοι μεταξύ των οποίων και προσκείμενοι σε  Βρετανικές πολιτικές (της Μ. Βρετανίας που προσηλωμένη στην μεγάλη ιδέα της αυτοκρατορικής "πάση θυσία" διακυβέρνησης του κόσμου, είναι σε μια ιδιόρυθμη σχέση με την  ΕΕ -και μέσα και έξω - έρχονται να προτείνουν άλλες λύσεις. Όπως να φύγουμε από την Ευρωζώνη, να ανοίξουμε άλλες αγορές στον τρίτο κόσμο, στον οποίο μπορούμε να αναδειχθούμε ηγεμόνες και ιμπεριαλιστές (ο κλέψας του κλέψαντος δηλαδή!)

Βέβαια, το ίδιο είχαν προτείνει παλαιότερα, υποδεικνύοντας να παίξουμε ηγετικό ρόλο  για και για τις Βαλκανικές χώρες  (αλλά κοιτώντας γύρω μας το τοπίο, δεν βγαίνει πια κανένα νόημα)

 

Κάτι πιο χαλαρό 

Εντυπωση κάνει η εικόνα των τριών ανδρών με παραδοσιακές φορεσιές που ανήκει

στην λέσχη Μπιλμπεργκ. Και αφού αυτές οι συγκεντρώσεις είναι γεμάτες κρυφούς συμβολισμούς, 

ας ψαξουμε τι μπορεί να δείχνει η εικόνα αυτήν.  Στο διαδίκτυο, κάποιες ανάλογες ανάλογες παραδοσιακές στολές  που κάπως μοιάζουν είναι . 

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλιας πρωσιας αυστρίας

Αποτέλεσμα εικόνας για βασιλιας πρωσιας αυστρίας

 

Η πρώτη είναι του βασιλιά της Πρωσίας   Φρειδερίκος-Γουλιέλμος Α 1728 η δεύτερη του αυτοκράτορα της Γαλλίας της Γαλλίας Λουδοβίκου ΙΣΤ  Ένα δημοσίευμα με σημαντικές πληροφορίες είναι το  

  oistros-reportaz1.blogspot.gr/2006/07/blog-post_05.html

ακόμη αρκετά διαφωτιστικό για την παρούσα φάση των θεμάτων που δραστηριοποιείται η Λέσχη αυτή είναι δημοσίευμα του περιοδικού NEXUS τεύχος 32 2009 που δείχνω στην συνέχεια.

 

 

 

ΠΗΓΕΣ

Ο Άγιος Βασίλης πέρνάει με το έλκηθρό του από την Ελλάδα - ΕΛΛΑΔΑ ...

https://el.wikipedia.org/wiki/Ναυμαχία_του_Ναυαρίνου

https://photos1.blogger.com/blogger/4145/2901/1600/eggon.jpg

oistros: Λέσχη Μπίλντεμπεργκ: Η νέα συνεδρίαση, η ιστορία της, τα ...

Ο «βασιλιάς λοχίας» και το κρατικό πλεόνασμα. Φρειδερίκος ...

Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας - Βικιπαίδεια

https://el.wikipedia.org/wiki/Λέσχη_Μπίλντερμπεργκ

https://greeknation.blogspot.gr/2014/07/6-1827.html

 

ακατεργαστο 

https://www.pronews.gr/portal/item/την-παραμονή-της-ελλάδας-στο-ευρώ-αποφάσισε-η-λέσχη-μπίλντερμπεργκ-δείτε-όλο-το-παρασκήνιο

Την Ελλάδα «εκπροσώπησαν» ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος και ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος διευθύνων σύμβουλος της ΤΙΤΑΝ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λέσχη Μπιλμπεργκ
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Λέσχη Μπιλμπεργκ