...και εφόσον η Ελλάδα αυτή εξακολουθεί να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ας δούμε κάποιους από τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές που εξελέγησαν

2019-06-03 15:02

2014 αποκτώ μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών 

της Δήμητρας Σπανού

 

από το σχολικόβονλίο της Β Γυμνασίου μάθημα 26

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) είναι μια οικογένεια ευρωπαϊκών δημοκρατικών χωρών, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να συνεργάζονται για την ειρήνη και την ευημερία. Η Ε.Ε. δεν είναι ένα κράτος που επιδιώκει να υποκαταστήσει τα υπάρχοντα κράτη ούτε απλώς ένας οργανισμός για τη διεθνή συνεργασία. Η Ε.Ε. είναι όντως μοναδική. Τα κράτη-μέλη της έχουν θεσπίσει κοινά θεσμικά όργανα στα οποία εκχωρούν ορισμένες εξουσίες τους, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να λαμβάνονται δημοκρατικές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για συγκεκριμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι ιστορικές ρίζες της Ε. Ε. ανάγονται στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ιδέα για την ένωση αυτή γεννήθηκε από την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων να αποτρέψουν την επανάληψη ενός παρόμοιου αιματηρού και καταστροφικού πολέμου...»

 

Η χώρα μας από τα πρώτα χρόνια ύπαρξης της Ε.Ο.Κ., και συγκεκριμένα από τις 8 Ιουνίου 1959, ζήτησε να συνδεθεί μαζί της. Έπειτα από ένα μακροχρόνιο πάγωμα της συμφωνίας (το οποίο οφειλόταν και στην επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα από το 1967 ως το 1974) η χώρα μας υπέβαλε αίτηση προσχώρησης στις 12 Ιουνίου 1975. Στις 28 Μαίου 1979 υπογράφηκε η Πράξη Προσχώρησης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στην οποία και ενταχθήκαμε από την 1η Ιανουαρίου 1981 ως δέκατο μέλος. Η Ελλάδα είναι ένα από τα 12 κράτη-μέλη που υπέγραψαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2004 στην Ε.Ε. εντάχθηκε και η Κύπρος.

 

από την ΝΔ

Μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 7 θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την καταμέτρηση σταυρών, τις οποίες θα καταλάβουν οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κύρτσος, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ακολουθούν με μικρή διαφορά οι Γιώργος Αμυράς, Δημήτρης Καιρίδης, Βικυ Φλέσσα και Θοδωρής Ζαγοράκης.

 πρώτος σε σταυρούς έρχεται ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Σαν ταινία η ζωή του Στέλιου...

  • Image result for Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

 

  • 1985 Βύρωνας, 
  • 1999 ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία,  Νωτιαία μυϊκή ατροφία Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία,  

 σημαιοφόρος με το αμαξίδιό μου,

  •  2003 εισάγομαι στην Ιατρική ,
  •  2012 αποφοιτώ αριστούχος,
  •  2014 αποκτώ μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών (εδώ μπορούμε να μπούμε), Image result for Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
     
  • μετεκπαιδεύομαι στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, (πολλά τα προβλήματα των ανθρώπων που μπορεί να συντρέξει!)
  •  ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζομαι ως επιμελητής Β' στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. (μια ειδικοτητα που σήμερα τραβάει τους αριστούχους)

 

 Το 2014 συν-ιδρύω το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση

https://nd.gr/kympoyropoylos-stelios

 

από το ΣΥΡΙΖΑ

 ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τις 6 έδρες του με τους Δημήτρη Παπαδημούλη και Στέλιο Κούλογλου να συνεχίζουν να μετακινούνται και την επόμενη 5ετία ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες. Τις υπόλοιπες 4 θέσεις έως τώρα καταλαμβάνουν η πρώην υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης και ο Πέτρος Κόκκαλης.

Πρώτος από το ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης 

 (που τον είδα στο προηγούμενο)

 όμως το θέμα των εκλογών συνεχίζεται κι όπως έχουν τα πράγματα, ανυσηχούμε πλέον εάν υπάρχει σε αυτές το πραγματικό τους νόημα

καθώς μαθαίνουμε ότι 

"Η Βουλή θα είναι ανοικτή μέχρι να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της και ανεξάρτητα αν θα υπάρχει ή όχι νομοθετικό έργο»

www.ert.gr/featured/anoikti-i-voyli-mechri-ti-thyrokollisi-toy-p-d-gia-dialysi-tis-kai-tin-prokiryxi-ethnikon-eklogon/