Ειδομένη και Τμήμα Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ:Δύο Ανοικτά θέματα σήμερα, που μπορεί να γίνουν ανοικτά μέτωπα αύριο. Ταυτόχρονα συμπωματικά, αυξάνονται οι βιασμοί και κακοποιήσεις παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας

2016-03-16 15:32

 

 

Άνοιγμα πρώτο

Θέμα με την Δημοκρατία των Σκοπιων για τους πρόσφυγες που πέρασαν τα Συνορά τους παράνομα στην Ειδομένη

Η ιστορία των τελευταίων μηνών  για τους  ανθρώπους  αυτούς από την Συρία, που βλέπουμε στα λασπόνερα της Ειδομένης, είναι η εξής
Μπήκαν τους τελευταίους μήνες σε πλαστικές βάρκες (το γιατί δεν είναι ξεκάθαρο), που τους έδωσαν κάποιοι δουλέμποροι από την ανατολική παραμεθόριο.
Φόρεσαν τα σωσίβια που τους έδωσαν, -που είναι περίπου ίδια με τα δικά μας- . Έζησαν ή πνίγηκαν όπως κάποιο Άλλοι αποφάσισαν αλλά κι εμείς (δηλαδή οι ίδιοι Άλλοι) γι αυτούς.
Περισυλλέγησαν από διεθνείς οργανώσεις και περιορίσθηκαν σε κάποια σημεία που τους υποδείκτηκαν  ώστε να είναι υπό έλεγχο. Μεταφέρθηκαν στην Αθήνα όταν τους είπαν. Κατασκήνωσαν σε πάρκα και σε πλατείες που τους πήγαν.
 Εκεί μπορέσαμε να τους δούμε , ώστε να έχουμε κι εμείς μια εικόνα, περι ποιας κατάστασης πρόκειται.
Έφαγαν από ότι τους ταίσαν
Μπήκαν σε πουλμαν όταν τους έβαλαν και έφτασαν στο σημείο που τους είπαν.  Ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Οιδομένη. Κατασκήνωσαν εκεί που τους οδήγησαν για όσο καιρό τους άφησαν. 
 
Αν βέβαια κάποιοι εν τω μεταξύ ίσως έχασαν τα ίχνη κάποιων δικών τους, δεν πρόκειται κανείς να τους ενημερώσει,
Όπως ακούσαμε,  υπήρξε και δεύτερη κατασκήνωση  και δεν είναι εύκολο να έχουν την ακριβή εικόνα της κατάστασής τους για όλους τους δικούς τους. Άλλωστε γι αυτούς ισχύει πως , όταν ανακοινώνους τους θανάτους τους, ανακοινώνουν μόνο αριθμούς, ποτέ ονόματα. Όπως οι 5 που πνίγξκαν εχθές στο ποτάμι που περνούσαν. 
. Προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα από τον περίφημο φράκτη των συνόρων που Κάποιος Βόρειος γείτονας των Σκοπίων  έκοψε το σύρμα.
'Ομως , από εδώ πήραν τις οδηγίες για να το κάνουν όπως και το σχεδιάγραμμα.
 
Εμείς παίρνουμε πληροφορίες από τα εδώ  ΜΜΕ
Μας είπαν πως έφυγαν 200
Μας είπαν πως θα επιστρέψουν 2000 από την Δημοκρατία των Σκοπίων
Όχι πως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα...
 
Ας θυμηθούμε  το 1990 που Αντώνης Σαμαράς  κάποιες (ας τις πούμε ) πολιτικές που  με τον τρόπο που έγιναν, αναδείχθηκαν σε μεγάλα προβλήματα
Ειδομένη 14-3-16

Να και η ...Ατζολινα Τζολί με το πρόσωπο της συμπόνιας να συμμερίζεται το πρόβλημα στην Μυτιλήνη.

Να πάλι Αντώνης Σαμαράς

 
Άνοιγμα δεύτερο
Το Μουσουλμανικό (που το θυμήθηκαν πάλι;)
Τωρα αυτή την στιγμή θεώρησαν καποιοι κατάλληλη για να προωθήσουν τον πολιτισμό και τις ανοικτές ιδέες και να ξεκινήσουν την δημιουργία Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή ΑΠΘ. Ο χειρίσμός και η προβολή της είδησης γίνεται με τέτοιον τρόπο που δημιουργεί προβλήματα. 
Τόσο που ο καθένας θα πει: Τελικά τυχαία τους ήρθε η ιδέα αυτές τις δύσκλες μέρες;
Δεν άφηναν τουλάχιστον να περάσει το φετινό καλοκαίρι που είναι επικίνδυνο και  να δούμε τι θα μας φέρει κι ύστερα όλοι μαζύ στο πνεύμα του πολιτισμού και της προόδου προχωράμε στην προώθησή του.!
Τα Αποτέλεσματα είναι άμεσα : Συζητήσεις αντιρρήσεις και τελικά διχασμός των απόψεων στα κανάλια 
ύριο το ίδιο θέμα θα  πυροδοτήσει συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις στα  τηλεοπτικά καναλια επείσης
 
Μπορεί ακόμα να βοηθήσουν και τα στούντιο των γυρισμάτων!
 
Ευχομαι ολόψυχα να μην  παρασυρθούν κάποιοι  μεθαύριο  και περάσουν το παιγνίδι που μας κάνουν για τα πραγματικά γεγονότα; (Όχι πως έχει και κάποιο ιδιαίτερο νόημα βέβαια)
Γιατί η συνέχεια είναι να  έχουμε και άλλο μέτωπο στην Θράκη! Που θα το φορτώσουν πάλι στον "Ελληνικό λαό" ως συνήθως.
 
 
Τα περίεργα όμως  δεν έχουν τέλος.
Στην συζήτηση και τις διαβουλεύσεις για τα οικονομικά, φορολογικά κ.α. ακούστηκε από TV , κάτι που πολλές δεκαετίες  είναι η επιθυμία των απανταχού ελεύθερων και προοδευτικών ανθρώπων και εμένα βέβαια μεταξύ αυτών). 
ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΟΜΩΣ
Μήπως αυτή είναι επίσης η πιο ακατάλληλη ώρα στην νεώτερη ιστορία μας για να ικανοποιηθεί η επιθυμία μας αυτή;;;  
Μήπως ήρθε η στιγμή να εξεταστούν οι διάφορες καταθέσεις των κερδοσκόπων (αλλά και δημιουργών) της κρίσης ή μήπως οι καταθέσεις αυτές ,είναι η πληρωμή τους για την εργασία που προσέφεραν τα τελευταία μαύρα για μας χρόνια; Κι έτσι και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα νέο 1922 όπως οι προηγούμενοί τους; 
 Δήμητρα Σπανού