Με αφορμή το βίντεο: Σάμος - πρόσφυγες: Μια δύσκολη συμβίωση

2019-11-22 18:11

της Δήμητρας Σπανού

 Βλέποντας  τα βίντεο

 10-5-19  Σάμος - πρόσφυγες: Μια δύσκολη συμβίωση

επίσης το άρθρο στην Καθημερινή  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Παραιτείται ο δήμαρχος Σάμου για την δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί (βίντεο)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ   ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 

Παραιτείται ο δήμαρχος Σάμου για την δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί (βίντεο)

 θέλω κι εγώ να αναφέρω κάποιες  κάποιες παρατηρήσεις μου, για την πατρίδα του πατέρα μου που είναι και ο τόπο που έζησα και σαν παιδί 1960-1970 αλλά και  σαν ενήληκη από το 1990 έως το καλοκαίρι του 2010.

Έζησα την εισροή των προσφύγων από την αρχή στην τελευταία περίοδο και θυμάμαι ο ίδιος Σαμιακός λαός που τώρα αντιδρά και ζητά από την Ευρώπη να πάρει τις ευθύνες της ήταν πολύ υπέρ της προστασίας και της διευκόλυνσης των προσφύγων και αλοίμονο αν κάποιος δειλά τολμούσε να διατυπώσει κάποια αμφιβολιες , αμέσως χαρακτηρίζονταν σαν ρατσιστής και ακροδεξιός.

Ο ίδιος λαός που τώρα κοντεύει "να πάρει τον νόμο στα χέρια του" τότε γύρω στο 2000-2010, οργάνωνε εκδηλώσεις μουσικές και φιλανθρωπικές με θέμα τον πρόσφυγα. 

Φαίνεται ότι η φιλανθρωπία αλλά και η προοδευτική θέση της αλληλεγγύης των λαών που είχαν εμπνεύσει τότε τους Σαμιώτες, έχουν τα όριά τους. Όμως πιστεύω δεν είναι λύση να τους μεταφέρουμε στην ενδοχώρα αλλά  και σε άλλα Ευρωπαικά κράτη.

  Καλλίτερα να προσπαθήσουμε κατά του πολέμου ώστε να ξεκινήσουν προγράματα επαναπατρισμού τους όπως, από ότι έχω ακούσει, επιθυμούν και οι ίδιοι.   Δήμητρα Σπανού