Μετά τις καταρρεύσεις των οικονομιών και την πανδημία του Covid, θα είναι αυτή τη φορά η Κλιματική Κρίση που θα φέρει κι άλλες μετακινήσεις πληθυσμών και αποσταθεροποίηση όσων κοινωνιών παραμένουν ακόμα όρθιες;

2023-03-29 20:41

Δήμητρα Σπανού

 

https://www.kathimerini.gr/tag/klimatiki-krisi/

Η κλιματική κρίση προκαλεί αύξηση στις συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων και ζώων Η κλιματική κρίση καθιστά την εξεύρεση τροφής, νερού και υγιών οικοτόπων δυσκολότερη, αναγκάζοντας τους πληθυσμούς ανθρώπων και ζώων να μετακινηθούν σε νέες περιοχές ή μέχρι πρότινος ακατοίκητα μέρη.

 

www.kathimerini.gr/tag/klimatiki-krisi/

 

Στην Ελλάδα, έως σήμερα, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και πολιτικής προστασίας ο Κος Χρήστος Στυλιανίδης

www.tanea.gr/2021/09/06/politics/xristos-stylianidis-poios-einai-o-neos-ypourgos-klimatikis-krisis-kai-politikis-prostasias/

ο όνομα του νέου υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τη θέση αναλαμβάνει ο πρώην Επίτροπος της ΕΕ Χρήστος Στυλιανίδης.

Ποιος είναι ο Χρήστος Στυλιανίδης

Ο Χρήστος Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων απο το 2014 έως το 2019. Την ίδια περίοδο ήταν και Συντονιστής της ΕΕ για τον Έμπολα, θέση στην οποία είχε διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.