ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ ΠΣΔ

2022-09-26 20:33

Δήμητρα Σπανού καθηγήτρια 1ου Γυμν. Δάφνης


----- Προώθηση μηνύματος από listserver@sch.gr -----
   Ημερομηνία: Mon, 26 Sep 2022 08:45:44 +0000
          Από: listserver@sch.gr
Απάντηση-Προς: listserver@sch.gr
         Θέμα: [schools] Αλληλογραφία στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, έλεγχος κανόνων και προωθήσεων
         Προς: schools@sch.gr
 

 

 

 

 

 

 

 

Με αφορμή γεγονότα όπου χρήστες μας αναφέρουν μη λήψη ορισμένων μηνυμάτων θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα σημεία τα οποία συνιστούμε σε όλους τους χρήστες μας να ελέγξουν.

 

 

 

 

 1. Έλεγχος Μαύρης λίστας και  κανόνων στο Webmail

   

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί διευθύνσεις αποστολέων με τους οποίους διατηρείτε ή επιθυμείτε να λαμβάνετε αλληλογραφία, να έχουν καταχωρηθεί  στη μαύρη λίστα από λάθος σας. Τα μηνύματα από αυτούς διαγράφονται και δεν τα παραλαμβάνετε.

 

 

 

 

Για να ελέγξετε τη λίστα αυτή, στο webmail από το Menu Αλληλογραφία επιλέγετε  Κανόνες -> "Μαύρη λίστα". Στην οθόνη που θα εμφανιστεί θα δείτε τις καταχωρημένες διευθύνσεις.  Εάν υπάρχουν  e-mail αποστολέων  από  τους οποίους  επιθυμείτε να λαμβάνετε αλληλογραφία  θα πρέπει να τους διαγράψετε από τη μαύρη λίστα. Προσοχή να μην έχετε καταχωρήσει το email της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που ανήκετε ή το listserver@sch.gr ή οποιοδήποτε άλλο χρήσιμο για εσάς e-mail.  Για να διατηρηθούν οι αλλαγές  μην παραλείψετε να πατήσετε Αποθήκευση.

 

 

 

 

Συνιστούμε επιπλέον τον έλεγχο όλων των κανόνων που πιθανόν έχουν οριστεί στο webmail και οι οποίοι μπορούν να απορρίπτουν διαγράφουν ή προωθούν μηνύματα με βάση τα κριτήρια που έχουν οριστεί σε αυτούς.

 

 

 

 

 1. Έλεγχος των προωθήσεων αλληλογραφίας

   

Η  προώθηση αλληλογραφίας  είναι ρύθμιση με την οποία τα μηνύματα που λαμβάνει ένας χρήστης προωθούνται σε κάποια άλλη διεύθυνση αλληλογραφίας του ΠΣΔ ή του διαδικτύου γενικά.

 

Συνιστούμε να ελέγξετε τον ορισμό προώθησης αλληλογραφίας που έχει γίνει, με σκοπό να μην προωθούνται μηνύματα σε παραλήπτες που δεν πρέπει ή σε ανύπαρκτους παραλήπτες. Προσοχή, να έχετε επιλέξει διατήρηση αντιγράφου στο γραμματοκιβώτιο σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ή θα γίνεται μόνο προώθηση.

 

 

 

 

Γενικά συνιστούμε την μη προώθηση μηνυμάτων.  Συνιστούμε να χρησιμοποιούνται οι διεπαφές  (webmail, webmail/express και προγράμματα αλληλογραφίας Thunderbird, Outlook) που υποστηρίζει το ΠΣΔ για την άμεση πρόσβαση  στην αλληλογραφία σας.

 

 

 

 

H προώθηση αλληλογραφίας  μπορεί να ρυθμιστεί με δύο εναλλακτικούς τρόπους.

 

 

 

 

 • Έλεγχος προώθησης αλληλογραφίας στο Webmail

   

 

 

 

Η ρύθμιση της προώθηση μηνυμάτων στο webmail γίνεται από το μενού Αλληλογραφία-> Κανόνες->Προώθηση. Εκεί μπορείτε να  επιβεβαιώσετε αν η ορισμένη προώθηση είναι επιθυμητή για σας και μπορεί να προχωρήσετε σε μεταβολή της ή κατάργησης της.

 

Προσοχή στην  επιλογή "Διατήρηση αντιγράφων των μηνυμάτων σε αυτό το λογαριασμό"  ώστε τα μηνύματα να διατηρούνται και στο γραμματοκιβώτιο σας.

 

 

 

 

 • Έλεγχος προώθησης αλληλογραφίας στον πίνακα ελέγχου της πύλης του ΠΣΔ (www.sch.gr )

   

 

 

 

Στη πύλη  του ΠΣΔ www.sch.gr  επιλέγετε στο πάνω μέρος το σύνδεσμο  MySch.  Στην συνέχεια επιλέγετε «είσοδος» για να μεταβείτε  στην οθόνη εισόδου (sso)  όπου πρέπει να  συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού σας (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και θα πατήσετε σύνδεση. Θα  επιστρέψετε στην πύλη του ΠΣΔ  όπου θα ζητηθεί να συμπληρώσετε ξανά τον κωδικό σας, οπότε με το πλήκτρο είσοδος θα μεταβείτε στον Πίνακα Ελέγχου.

 

 

 

 

Στον Πίνακα Ελέγχου  επιλέγετε "Στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου". Στο κάτω μέρος της οθόνης που θα οδηγηθείτε υπάρχει η επιλογή "Προώθηση αλληλογραφίας σε άλλη διεύθυνση".   Και εδώ θα πρέπει να ελέγξετε αν υπάρχει ορισμένη κάποια προώθηση και να πραγματοποιήσετε αλλαγές αν αυτό πρέπει. Επισημαίνουμε την επιλογή «Προώθηση και διατήρηση αντιγράφου» ώστε να παραμένουν τα μηνύματά σας και στο Σχολικό δίκτυο.

 

 

 

 

Δείτε περισσότερα σχετικά με την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΠΣΔ: στη σελίδα www.sch.gr/mail   και  τους σχετικούς συνδέσμους που υπάρχουν σε αυτή.

 

 

 

 

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. 

 

 

 

Με εκτίμηση

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 

Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

 

-------------------------------------------------------------------

 

Υποστήριξης Χρηστών, https://www.sch.gr/helpdesk

 

Στοιχεία επικοινωνίας στη σελίδα:  https://www.sch.gr/helpdesk/

 

e-mail: info@sch.gr  

 

 

 

 

 

 

 ----- Τέλος προωθημένου μηνύματος -----