Πόσο κοντά στην ιστορική αλήθεια είναι οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται τον τελευταίο καιρό στην Τηλεόραση; Πολιτισμικές, κοινωνικές απόψεις σε Ελληνικούς ιστορικούς χρόνους και Ελληνικούς γεωγραφικούς χώρους διαστρευλώνονται φανερά!

2024-02-27 06:09

Δήμητρα Σπωανού

Δεν είμαι αριστη γνώστρια της Ιστορίας αλλά όμως διανύοντας την 7η δεκαετία της ζωής μου μπορώ να διακρίνω... και σκέφτομαι ,

πως γενικότερα -κι από όσο μπορώ να έχω μια εικόνα γι αυτό-

 ότι προβάλλουν οι σύγχρονες τηλεοπτικές σειρές σαν ιστορικό και κοινωνικό φόντο στα σενάριά τους δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα :

Δεν νομίζω υπήρχε στην Ελλάδα η ώριμη φεουδαρχία με τους δουλοπάροικους (γιατί αυτό δείνουν σαν κεντρικό κοινωνικό καθεστως κάποιες Τηλ/κές σειρές,  (δεν τις λέω βέβαια "όποιο του λαού" γοητευτικές ομως είναι...) 

Δεν υπήρχαν στην Ελλάδα( πάλι απ' όσο ξέρω) ,

σφικτοδεμένες κοινότητες με αμιγώς κοινά συμφέροντα που παρατήρησα σε άλλη προηγούμενη τηλεοπτική σειρα  

Δεν υπήρχαν πύργοι με μποντρούμια βασανιστηρίων που να ανήκουν σε οικογένειες με Ελληνικά ονόματα ούτε είχαν οι Χριστιανοί Βυζαντινοί, που προηγήθηκαν των Τούρκων ,  τέτοιες απάνθρωπες συνήθειες. κ.λ.π., κ.λ.π.

Αυτά και άλλα για να μην ξεχνιώμαστε!

 Γιατί οι νεώτεροι δεν έχουν και καμμιά σοβαρή γνώση της ιστορικής πργματικότητας για να καταλάβουν πως όλα αυτά γίνονται "καλλιτεχνική αδεία" και υπάρχει (για μένα και για την αλήθεια των γεγονότων) να τα πάρουν για την ιστορική αλήθεια!