Σαν "Χαμένη ευκαιρία" χαρακτηρίστηκε το 2012, από κάποιους, η άρνηση των ΕΕΕΕΟ και ΥΠΕΘΑ να δεχθούν πρόγραμμα για πυρηνική, βιολογική και χημική τρομοκρατία. Μήπως για αυτούς τους κυρίους η βιολογική και χημική τρομοκρατία είναι μια εφικτή επιλογή;

2018-06-03 10:08

της Δήμητρας Σπανού

 

Η ενημέρωση του κόσμου γύρω γύρω από στρατιωτικά θέματα είναι κάτι που αποφεύγουμε, φοβόμαστε ακόμα καμμιά φορά.

 Ενώ αντίθετα θα έπρεπε να γίνεται η καλύτερη ενημέρωση.

 Ο λόγος είναι ότι  οι άνθρωποι που κρατούν τέτοια επικίνδυνη δύναμη θα έπρεπε να ελέγχονται από κάθε πλευρά οι θέσεις τους και οι δράσεις τους από τα αρμόδια όργανα αλλά και από τους πολίτες.

Σε Άρθρο  21- 10-2012

  Δημοσιευμένο από EKĖO στην κατηγορία ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ, Ετικέτες: 

με τίτλο 

Κάποιοι από αυτούς χαρακτηρίζουν σαν χαμένη ευκαιρία την έμμεση απόρριψη προγράμματος για πυρηνική τρομοκρατία (αλλά και βιολογική και χημική). Για αμυντικούς λόγους προτάθηκε αλλά για να μην προχωρήσει, θα υπάρχουν βέβαια σοβαροί λόγοι να πιστεύουμε ότι πολλά που έχουν περάσει για αμυντικούς σκοπούς ξέφυγαν στην συνέχεια από τον έλεγχο και πέρασαν στα  χέρια φανατικών.

Παράδειγμα ο ηλεκτρονικός έλεγχος με τα προχωρημένα συστήματα που ξεφεύγουν από τις δυνατότητες του μέσου καταναλωτή και έγιναν στα χέρια των χειριστών τους ένας αναμφισβήτητος τρόπος άσκησης πολλές φορές παράνομης εξουσίας .

Βέβαια η βιολογική και χημική τρομοκρατία είναι κάτι τόσο εύκολη  υπόθεση εφόσον πολύ εύκολα μπορεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και να στραφεί εναντίον των ίδιων που την χρησιμοποιούν.

Γι αυτόν τον λόγο επί πλέον,  η απαγόρευσή τους έχει  θεσμοθετηθεί από διεθνή νομοθεσία

Σε σημερινό δημοσίευμα του Υπουργείου Εξωτερικών www.mfa.gr/exoteriki-politiki/pagkosmia-zitimata/aphoplismos-opla-mazikes-katastrophes.html

διαβάζουμε"

"Η Ελλάδα, συνεπής στις θέσεις της για τη Μη Διασπορά, υποστηρίζει την οικουμενικοποίηση (globalization) όλων των Συνθηκών που αφορούν στον περιορισμό ή την απαγόρευση των Όπλων Μαζικής Καταστροφής (ΟΜΚ), η οποία, άλλωστε, είναι και επίσημη Κοινή Θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Στο πλαίσιο αυτό, η χώρα μας έχει υπογράψει και επικυρώσει όλες ανεξαιρέτως τις Διεθνείς Συμφωνίες για τη Μη Διασπορά των ΟΜΚ: τη Συνθήκη Μη Διασποράς (ΝΡΤ/Non Proliferation Treaty), τη Συνθήκη για την Πλήρη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT/Comprehensive Test Ban Treaty), τη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (CWC/ Chemicals Weapons Convention) και τη Σύμβαση για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινικών Όπλων (BTWC/ Biological & Toxin Weapon Convention)".

Μήπως ορισμένοι από αυτούς τους θιασώτες των απαγορευμένων όπλων  αγνοούν ή  παρακάμπτουν τις επίσημες θέσεις του κράτους και της ΕΕ;