Σερφάροντας το διαδίκτυο: Σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλες, η Φον ντερ Λαιεν προτείνει ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών

2024-03-22 20:20

Δήμητρα Σπανού

www.athensvoice.gr/epikairotita/diethni/842485/ee-fon-der-laien-stohos-na-enishusoume-tous-agrotes/

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε τους τρεις τομείς στους οποίους υπάρχουν αποφάσεις, απαντώντας στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες

μέτρα για τη μείωση του διοικητικού φόρτου, ικανότητα των γεωργών να διαπραγματεύονται και να εξαιρούνται από απαιτήσεις σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων και δικαιοσύνη στην εφαρμογή των κανόνων, ιδίως όσον αφορά τις εισαγωγές.

Η Επιτροπή πρότεινε να εξαιρεθούν από ελέγχους και κυρώσεις οι μικρές φάρμες, με λιγότερο από δέκα εκτάρια. Αφορά περίπου το 65% του συνόλου των αγροτών στην ΕΕ, ενώ καλύπτει μόνο το 10% της γης.

ΕΕ - Σύνοδος Κορυφής: Πρόταση αλλαγών στην Κοινή Αγροτική Πολιτική - Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν περιέγραψε τις προτάσεις σε τρεις τομείς.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν - Βικιπαίδεια (wikipedia.org)


Η Ούρσουλα Γκέρτρουντ φον ντερ Λάιεν (γερμανικά: Ursula Gertrud von der Leyen, 8 Οκτωβρίου 1958Βέλγιο) είναι Γερμανίδα πολιτικός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχει σπουδάσει οικονομικά καθώς και ιατρική, στην οποία κατέχει διδακτορικό.[εκκρεμεί παραπομπή]

Από τις 17 Δεκεμβρίου του 2013 έως τις 17 Ιουλίου 2019 ήταν Ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας στην τρίτη[1] και στην τέταρτη κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.