Ταξιδι Καλοκαίρι2018

2018-04-16 11:32

 Δημητρα Σπανού

σημειώσεις

Είναι εύκολο, φτηνό και άνετο, για να μην αναφέρουμε πολύ γραφικό, να πάρετε ένα τραίνων από την Τουρκία από την Κωνσταντινούπολη ή την Άγκυρα στο Erzurum ή το Kars και στη συνέχεια να μεταφέρετε με λεωφορείο στα σύνορα της Γεωργίας στο Sarp / Batumi για ένα επόμενο τρένο στην Τιφλίδα. Αν και τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας είναι κλειστά, μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε από την Κωνσταντινούπολη στην Τιφλίδα και στη συνέχεια να πάρετε το τρένο για το Ερεβάν στην Αρμενία. Υπάρχει επίσης ένα τρένο από την Τιφλίδα προς το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν.

Νέα νέα άμεση αμαξοστοιχία Τουρκίας-Γεωργίας-Αζερμπαϊτζάν το 2018; Ένας νέος σιδηρόδρομος έχει χτιστεί (και τον Οκτώβριο του 2017, εγκαινιάζεται επίσημα) μεταξύ του Kars και της Τιφλίδας που θα επιτρέψει την άμεση λειτουργία ενός υπνοδωματίου τρένου Άγκυρας - Τιφλίδας - Μπακού. Τα δρομολογημένα υπνοδωμάτια με κλιματισμό έχουν κατασκευαστεί για τους σιδηροδρόμους του Αζερμπαϊτζάν για την υπηρεσία αυτή. Θα ενημερώσω αυτήν τη σελίδα αν και πότε η νέα υπηρεσία μοιάζει με την πραγματική εκκίνηση, ενδεχομένως στα τέλη του 2017 αλλά πιθανότατα το 2018.

Κωνσταντινούπολη  Γεωργία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν

  • Βήμα 1, μετακινήστε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα από το τρένο υψηλής ταχύτητας YHT, όπως φαίνεται στη σελίδα Travel Travel στην Τουρκία .

  • Βήμα 2, ταξίδι από την Άγκυρα στο Erzurum ή το Kars από το τρένο με τα πόδια: Ταξιδέψτε με τρένο από την Άγκυρα στο Erzurum ή στο Kars, δείτε τις ώρες των τρένων, τους ναύλους και τις πληροφορίες εδώ . Για παράδειγμα, το Doğu Express αφήνει την Άγκυρα στις 18:53 και φτάνει στο Erzurum 16:53 και στο Kars 22:15 την επόμενη μέρα. Το τρένο είναι μοντέρνο και κλιματιζόμενο με αυτοκίνητο εστιατόριο, καθίσματα με κλίση και κλιματιζόμενα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό 1 ή 2 κλινοσκεπάσματα με ψυγείο για να κρατήσει τη μπύρα κρύα ... Είναι ένα θεαματικά γραφικό ταξίδι στην Τουρκία, ιδιαίτερα συνιστάται. Μπορείτε να κάνετε κράτηση του τρένου στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του τουρκικού σιδηρόδρομου, η οποία δέχεται μη τουρκικές πιστωτικές κάρτες, δείτε τις συμβουλές σχετικά με τη χρήση του www.tcdd.gov.tr ​​εδώ .

  • Βήμα 3 από το Erzurum ή το Kars στο Μπατούμι με λεωφορείο: Πάρτε το λεωφορείο ή το ντάμπι (τοπικό μίνι λεωφορείο ταξί) από το Erzurum ή το Kars στα σύνορα της Γεωργίας στο Sarp 275 χλμ. Από το Erzurum, 283 χλμ. Από το Kars, περίπου 4 ώρες) χλμ. από το Sarp στο Batumi, ακριβώς στην άλλη πλευρά των συνόρων.

  • Βήμα 4: Ταξιδέψτε από το Μπατούμι στην Τιφλίδα με τρένο: Υπάρχουν δύο ηλεκτρικά τρένα δύο ημερών σε αυτή τη διαδρομή, αφήνοντας το Μπατούμι στις 07:30 και στις 17:55, φτάνοντας στην Τιφλίδα στις 12:25 και στις 22:50 αντίστοιχα. Ο ναύλος είναι 42 Lari (περίπου $ 18) στην 1η θέση και περίπου 19 Lari ($ 9) στην 2η θέση. Αυτά τα τρένα είναι τώρα σύγχρονα κλιματιζόμενα Stadler Kiss διώροφα ηλεκτρικά τρένα, δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω. Μπορείτε να ελέγξετε τις τρέχουσες ώρες στο δικτυακό τόπο των Γεωργικών Σιδηροδρόμων, www.railway.ge/?web=0&lang=eng , να αναζητήσετε «επιβατικές λειτουργίες» και στη συνέχεια «Χρονοδιάγραμμα Κυκλοφορίας».

    Ο σταθμός στο Μπατούμι ήταν λίγο έξω από την πόλη στο Makhindjauri, αλλά το 2015 άνοιξε ένας κεντρικός σταθμός στο ίδιο το Batumi, πολύ πιο κοντά στο κέντρο.

    Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο σταθμό ή μπορείτε να κάνετε κράτηση online στα αγγλικά εντός 15 ημερών από την αναχώρηση στη διεύθυνση www.railway.ge/?web=0&lang=gr , μέχρι στιγμής έχω λάβει δύο επιβεβαιωμένες αναφορές επιτυχημένων online αγορών στα αγγλικά με Πιστωτικές κάρτες Ηνωμένου Βασιλείου & ΗΠΑ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση στο ιδιωτικό γραφείο https://biletebi.ge το οποίο μπορεί να είναι ευκολότερο, υπάρχει μόνο μια μικρή χρέωση κράτησης περίπου 1,50 Lari. Εάν έχετε ανατροφοδότηση σχετικά με τα ταξίδια μέσω αυτής της διαδρομής, παρακαλώ στείλτε μου e-mail .

Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν , Γεωργία  Κωνσταντινούπολη

  • Βήμα 1 από το Ερεβάν (Αρμενία): Πάρτε ένα τρένο από το Ερεβάν στην Τιφλίδα, δείτε την ενότητα Τιφλίδα-Ερεβάν παρακάτω .

  • Βήμα 1, ξεκινώντας από το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), πάρετε ένα τρένο από το Μπακού στην Τιφλίδα, δείτε την ενότητα Τιφλίδα-Μπακού παρακάτω .

  • Βήμα 2: Ταξιδέψτε από την Τιφλίδα προς το Μπατούμι με τρένο: Υπάρχουν δύο ηλεκτρικά τρένα δύο ημερών σε αυτή τη διαδρομή, αφήνοντας την Τιφλίδα 8:00 και 17:35, φτάνοντας στο Μπατούμι στις 12:59 και 22:34 αντίστοιχα. Ο ναύλος είναι 42 Lari ($ 18) στην 1η θέση και περίπου 19 Lari (£ 6 ή $ 9) στη 2η θέση.

    Μπορείτε να ελέγξετε τις τρέχουσες ώρες στο δικτυακό τόπο των Γεωργικών Σιδηροδρόμων, www.railway.ge/?web=0&lang=eng , να αναζητήσετε «επιβατικές λειτουργίες» και στη συνέχεια «Χρονοδιάγραμμα Κυκλοφορίας». Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο σταθμό ή μπορείτε να κάνετε κράτηση online στα αγγλικά εντός 15 ημερών από την αναχώρηση στη διεύθυνση www.railway.ge/?web=0&lang=gr , μέχρι στιγμής έχω λάβει δύο επιβεβαιωμένες αναφορές επιτυχημένων online αγορών στα αγγλικά με Πιστωτικές κάρτες Ηνωμένου Βασιλείου & ΗΠΑ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση στο ιδιωτικό γραφείο https://biletebi.ge με μικρή χρέωση κράτησης περίπου 1,50 Lari, αν το θεωρήσετε ευκολότερο. Εάν έχετε ανατροφοδότηση σχετικά με τα ταξίδια μέσω αυτής της διαδρομής, παρακαλώ στείλτε μου e-mail .

    Συμβουλή: Υπάρχει ένα αξιοπρεπές καφέ που σερβίρει καλό καφέ και μαγειρεμένα πρωινά στον τελευταίο όροφο του σταθμού της Τιφλίδας.

    Σημειώστε ότι ο σταθμός στο Batumi ήταν λίγο έξω από την πόλη στο Makhindjauri, αλλά το 2015 άνοιξε καινούριο κεντρικό σταθμό στο Batumi, πλησιέστερο (2,5χλμ.) Στο κέντρο της πόλης.

  • Βήμα 3: Μετακινήστε από το Μπατούμι προς το Erzurum ή το Kars με το λεωφορείο: Πάρτε ένα δολμίσκο 16 χιλιόμετρα από το Μπατούμι προς το Σάρπ, περπατήστε στα σύνορα και στη συνέχεια πάρτε ένα τουρκικό λεωφορείο ή ντόπιτσο από το Sarp στο Erzurum ή στο Kars.

  • Βήμα 2, το ταξίδι από Kars ή Erzurum στην Άγκυρα με τραίνα με κρεβάτι, δείτε τους χρόνους των τρένων, τους ναύλους και τις πληροφορίες εδώ . Για παράδειγμα, το Doğu Express αφήνει τον Kars στις 07:45 και το Erzurum στις 12:26 φτάνοντας στην Άγκυρα στις 08:05 την επόμενη μέρα. Το τρένο είναι μοντέρνο και κλιματιζόμενο με αυτοκίνητο εστιατόριο, καθίσματα με κλίση και κλιματιζόμενα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό 1 ή 2 κλινοσκεπάσματα με ψυγείο για να κρατήσει τη μπύρα κρύα ... Είναι ένα θεαματικά γραφικό ταξίδι στην Τουρκία, ιδιαίτερα συνιστάται. Μπορείτε να κλείσετε το τρένο online στην ιστοσελίδα του τουρκικού σιδηρόδρομου, δείτε τις συμβουλές σχετικά με τη χρήση του www.tcdd.gov.tr ​​εδώ .

  • Βήμα 1: Ταξιδέψτε από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη από το τρένο υψηλής ταχύτητας YHT, όπως φαίνεται στη σελίδα Travel Travel στην Τουρκία .

Ο ταξιδιώτης Emily Shirley ταξίδεψε στην Τυφλίδα: "Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο Erzurum, το μοναδικό εστιατόριο Guzelyurt που φαίνεται να είναι το μόνο που σερβίρει κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά, υπάρχει ένα νυχτερινό κέντρο μπλουζ στο λόφο που σερβίρει μπύρα με ζωντανές μπάντες. στα σύνορα με τη Γεωργία, θα πρέπει να εντοπίσετε το γραφείο της εταιρείας λεωφορείων Artvin.Έχουν λεωφορεία ανά 3 ώρες περίπου για να Hopa.Τα λεωφορεία είναι μοντέρνα και άνετα με δωρεάν πόσιμο νερό που διανέμεται σε μικρά κουτιά και υγρό πλύσιμο στο χέρι. / το δείπνο μπορεί να είναι σύντομο, ώστε να είστε προσεκτικοί για να αρπάξετε το γκρουπ σας στο καφενείο Asap Οι αναχωρήσεις από το λεωφορείο αναγγέλλονται μέσω ενός ηχείου στο δέντρο Το λεωφορείο διέρχεται από μια σειρά από βαθιά φαράγγια όπου εκτελείται ανατινάξεις για το νέο σιδηρόδρομο στο Μπακού. να πέσετε σε μια διασταύρωση στο Hopa, πρέπει να βρούμε το δρόμο σας προς τα σύνορα, 15kms away.Cadge ένα ανελκυστήρα, πάρτε ένα ταξί ή αν έχετε ένα αναδιπλούμενο ποδήλατο μαζί σας: κύκλο εκεί είναι εντελώς επίπεδη κατά μήκος της ακτής του Μαύρη Θάλασσα . Θα είστε θερμά ευπρόσδεκτοι στη Γεωργία στα σύνορα εάν είστε Ευρωπαίοι ή Αμερικανοί. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν ταξί και λεωφορεία και ATMS για να φτάσετε στο Μπατούμι περίπου 23 χλμ. Μακριά. Λίγοι άνθρωποι μιλούν αγγλικά, έτσι ώστε η γνώση μιας σλαβικής γλώσσας μπορεί να είναι χρήσιμη ακόμα κι αν η γλώσσα τους δεν είναι σλαβική. Οι περισσότεροι άνθρωποι να παραδεχτούν την κατανόηση της ρωσικής, παρόλο που ο Κόκκινος Στρατός έχει εισβάλει στη Νότια Οσετία και την Αμπχασία. Οι Γεωργιανοί Σιδηρόδρομοι διαχειρίζονται μια άνετη υπηρεσία από το Batumi στην Τιφλίδα. Συνιστάται να πάρετε αυτό το μάλλον παρά τα επικίνδυνα μίνι λεωφορεία "Mashrutkas", τα οποία συχνά είναι 40 ετών, με φαλακρά ελαστικά. Διακινδυνεύετε τη ζωή σας σε τέτοιες παγίδες θανάτου. Από το Μπατούμι υπάρχει επίσης τρένο για το Ερεβάν, την Αρμενία που σταματά στην Τιφλίδα. Στο τυπικά λαμπερό αρμενικό στυλ οι κουρτίνες είναι χρυσές σατέν. Οι καμπίνες κρεβατιών είναι φθηνές, πολύχρωμες και άνετες. Ο σταθμός Tbilisi είναι μοντέρνος με πολλά καταστήματα και εστιατόρια γρήγορου φαγητού.

Ο ταξιδιώτης Gregory Heilers ταξίδεψε στην Τιφλίδα: "(1) Από το Erzurum, πάρτε το μίνι λεωφορείο Artvin Express, το οποίο εκτελείται δύο φορές την ημέρα στις 07:30 και 18:00, λαμβάνοντας 5,5 ώρες από την περιοχή Gurcu Kapi Erzurum έως Hopa (2) Ταξιδέψτε από το Χόπα στο Σάρπ από το δολμσμό - μπορείτε να πάτε εκεί που ο οδηγός έκανε για μένα, αφού η μινι-λεωφορείο παρακολούθησε ότι ήμουν επικεφαλής στη Γεωργία (Γκουρτσιστάν στα τουρκικά). (3) Στο Sarp, περπατήστε πέρα ​​από τα σύνορα - υπήρχε μια γραμμή μήκους 2χλμ από τα οχήματα που περιμένουν να διασχίσουν τα οποία περιλάμβαναν τα λεωφορεία από τις τουρκικές πόλεις στο Μπατούμι / Τιφλίδα και πέραν ... Ήμουν χαρούμενος που δεν έκανα απευθείας λεωφορείο (4) Πάρτε ένα γεωργιανό δούλο (marshutka) από τα σύνορα στο Batumi, κοστίζοντας το 1 lari. Αρκετά η μόνη κατεύθυνση που μπορείτε να πάτε όπως είδα, έτσι ακόμα κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε τη γραφή ή τη γλώσσα - μπορεί επίσης να δοκιμάσει (5) Ταξιδέψτε από το Βατούμι προς το Τυφλίδα, το τρένο 40 lari, αναχωρεί στις 22:30 και φτάνει στο Tblisi 06:45.