Θα θέλαμε να ξέρουμε κι εμείς: Κάθε εταιρεία που κατασκευάζει ένα μεγάλο έργο έχει ευθύνη για καθαρισμό από το χιόνι; π.χ. Η κατασκευαστική Εγνατίας , της Λ. Συγγρού, της Αθηνών -Λαμίας, Ολυμπιακό στάδιο, κ.οκ ευθύνονται για τον εκχιονισμό τους

2022-01-26 12:42

Δήμητρα Σπανού

Πως δουλεύει το σύστημα;;

 διαβάζω 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων», συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό».

gr.euronews.com/2022/01/24/xristos-stilianidis-tha-anazitithoun-eythines-gia-tin-katastasi-stin-attiki-odo

 

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική. Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, είπε.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων», συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό».

 

και σκέτομαι στην συνέχεια...

Δηλαδή, η κάθε εταιρεία που έχει κατασκευάσει ένα μεγάλο έργο, έχει ευθύνη για την αποκατάσταση δυσλειτουργείας λόγω φυσικών φαινομένων όπως για καθαρισμό της από το χιόνι εάν χιονόσει;  Τι προεκτάσεις έχει αυτό κι αν μας είναι οφέλιμο ; Δηλαδή εάν η Εγνατίας σκεπαστεί με χιόνι, η κατασκευαστική Εγνατίας έχει ευθύνη για τον εκχιονισμό της Εγνατίας, εάν κλείσει η Αθηνών -Λαμίας, η Πανεπιστημίου, η Φορμίωνος κ.ο.κ η κάθε Εταιρεία που τις έχει κατασκευάσει έρχεται κι εκχιονίζει;

Κι αν αυτό συμβαίνει έχουν κάποια αντισταθμιστικά ωφέλη οι κατασκευαστικές ;