Τι κάνει την Φιλανδία να ζει έναν τέτοιο παράλογο φόβο, όπως μια άνευ λόγου και αιτίας επίθεση από την Ρωσία (σε επίπεδο πρέσβεων βέβαια και μεγάλης προπαγάνδας)

2022-05-18 14:34

Δήμητρα Σπανού

 

σε δημοσίευμα

www.skai.gr/news/world/finlandia-souidia-sto-nato-simera-to-episimo-aitima-entaksis

διαβάζω

.....Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στη κατάσταση που επικρατεί στη Σουηδία και στην Φινλανδία. Λόγω εγγύτητας των συνόρων, στα φινλανδικά μέσα ενημέρωσης επικρατεί μια υστερία και ένας φόβος της ρωσικής απειλής», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φινλανδός καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ, Τίμο Κιβικάκι .

σε άλλο δημοσίευμα

www.skaikritis.gr/simera-to-episimo-aitima-entaxis-finlandias-souidias-gia-entaxi-sto-nato-para-tis-rosikes-apeiles/

Φαίνεται να είναι πολύ  περίεργο που ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών περνά την άποψη του δεν τρέχει τίποτα με τις προσεγγίσεις αυτές πράγμα που σαφώς στρέφεται εναντίον της χώρας του

Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν “να μην κάνει μεγάλη διαφορά” καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.

(κι αν είχε παλιά η Ρωσία σκοτεινές εποχές και σκοτεινούς ανθρώπους που δούλευαν στο παρασκήνιο!)

 

αλλά παρακάτω αναφέρουν το καθεστώς "Χώρας Παρατηρητή" 

1..... με στόχο την υπογραφή του πρωτοκόλλου μέχρι τα μέσα Ιουνίου, ώστε να μπορούν να μετέχουν με το καθεστώς «χώρας παρατηρητή» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου.

Ότι αν απαιτήσει η Αμερική και οι Σιωνιστές του ΝΑΤΟ  να κτυπήσουν την Ρωσία χρησιμοποιώντας  τις χώρες αυτές οι " χώρες παρατηρητές' θα  μπορέσουν να αρνηθούν;

Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/finlandia-souidia-sto-nato-simera-to-episimo-aitima-entaksis

Για να γνωρίζουν οι νεώτεροι αυτή η μέθοδος να περνάς κάτι δύσκολο κομμάτι κομμάτι 

 παλιά λεγόταν μέθοδος σαλαμοποίησης. 

αντιστοιχα δημοσιεύσεις στην Ναυτεμπορικη


 Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανότατα «δεν θα είχε μεγάλη διαφορά», καθώς οι δύο χώρες συμμετέχουν εδώ και καιρό στις στρατιωτικές ασκήσεις της συμμαχίας.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία, καθώς και άλλες ουδέτερες χώρες, συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ εδώ και πολλά χρόνια», δήλωσε ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Reuters.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

σημειωτεον η Φιλανδία είναι ανεξάρτητη απο το 2917



Σημειώνεται ότι χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πιθανόν "να μην κάνει μεγάλη διαφορά" καθώς οι δύο χώρες συμμετείχαν επί μακρόν στις στρατιωτικές ασκήσεις της Συμμαχίας.
 
Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/finlandia-souidia-sto-nato-simera-to-episimo-aitima-entaksis
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram