Το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen: προστασία σταθερή για όλες τις φυλές και ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων ηλικίας άνω των 60 ετών

2021-11-06 13:11

της Δήμητρας Σπανού

Θα ήθελα να αναφέρω πληροφορίες μέσα από το διαδύκτυο σχετικά με το μονοδοσικό εμβόλιο Janssen (το οποίο έλαβα κι εγώ στις 28-8-2021  στο εμβολιαστικό κέντρο του Ν. Αθηνών "Αλεξάνδρα")

www.janssen.com/greece/emvolio-mias-dosis-tis-janssen-gia-tin-covid-19-einai-apotelesma-ton-prospatheion-mas-na

 

Στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαβάζουμε ότι, Από τις 28-10-2021 όμως, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) προωθεί την χησιμοποίηση αναμνηστικών δόσεων για μονοδοοσικά εμβόλια από άλλες εταιρίες εφόσον οι εταιρίες των μονοδοσικών εμβολίων επιμένουν στην μονοδοσικότητα του εμβολίου

www.kathimerini.gr/world/561550156/ipa-prasino-fos-fda-se-anamnistiki-dosi-me-allo-emvolio-ti-ischyei-gia-moderna-kai-j-amp-j/ .

 

Παράλληλα ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης σε όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών και έχουν ανοσοποιηθεί με το εμβόλιο Johnson &  Johnson, αλλά και για κάποιες κατηγορίες ευάλωτων ατόμων στους οποίους έχει χορηγηθεί το εμβόλιο της Moderna, κυρίως τους ηλικιωμένους.

 

Αμερικανική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson ενδέχεται να είναι χρήσιμο να λάβουν μια αναμνηστική δόση με διαφορετικό εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο των αντισωμάτων τους.

 

στις 4-11-2021 , από άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας  "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" η εταιρεία J&J ΘΑ ζητήσει την έγκριση της 2ης δόσης από τον FDA  (λένε οι New York Times , επικαλούμενοι αξιωματούχους με γνώση των σχεδίων της εταιρείας).

 

www.kathimerini.gr/world/561523309/johnson-amp-johnson-tha-zitisei-egkrisi-tis-deyteris-dosis-apo-ton-fda-ayti-tin-evdomada-lene-oi-nyt/