Τρίτη φορά εκλογές μέσα στο 2015 με ο ίδιο θέμα, ενώ καλογυμνασμένοι "τζιχαδιστές" που θυμίζουν ήρωες των ταινιών Rocky καίνε ζωντανούς Ιρακινούς αιχμαλώτους .

2015-08-31 19:40

της Δήμητρας Σπανού 

Προσπάθησα άλλη μια φορά να καταλάβω "τι παίζει " αυτή την φορά, σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.  Τα ίδια και τα ίδια. Αν θέλουμε το μνημόνιο και τα λοιπά. Χωρίς όμως για τρίτη φορά να αναφέρουν  ποια είναι η άλλη λύση .. Αναλυτικά και μαθηματικά και  όχι   τα demos που δίνουν.

Τι περιμένει το ΣΥΡΙΖΑ τελικά και με ποιο ποσοστό θα ήταν ικανοποιημένοι; Και πότε ένα τόσο νέο κόμμα πήρε το ποσοστό που ευελπιστούν για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους. 

Μήπως αυτό το πρόγραμμα έχει πολλές κρυμμένες παγίδες που θα βγουν αργότερα; και γι αυτό τα προβλήματα και οι διαρροές και οι αμφισβητήσεις. 

Και τελικά αν και πάλι δεν μπορέσουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους μετά τις εκλογές, μήπως  ξέρει κάποιος να μας πει τι μέλλει γενέστε  και  στις πόσες εκλογες καιγόμαστε; Εννοώ τις αποσταθεροποιήσεις τις δικτατορίες την υποτέλεια και τα υπόλοιπα κακά που ακολουθούν  στο ήδη ασταθές και προβληματικό αυτό μέρος 

Και ας μην ξεχνάμε την πίεση με τους μετανάστες που λες και έρχονται πάνω στην ώρα και ούτε και φαίνεται από που ακριβώς έρχονται 

(γιατί κυκλοφόρησε πως οι τελευταίοι, ήταν σε στροτόπεδα στην Τουρκία για αρκετόν καιρό πριν τους φέρουν) 

Και μιας που εδώ, ούτε   ρατσιστές είμαστε, ούτε τα στρατόπεδα και τα κρεματόρια μας αρέσουν και εφόσον όλοι πρέπει να ακολουθούμε αυτήν την  νοοτροπία (της χώρας που βρισκόμαστε) ευθυνόμαστε χωρις συζήτηση, την περίθαλψή τους και την ανθρώπινη ζωή τους και την τύχη τους

Που βέβαια είναι κι αυτό ένα μεγάλο βάρος μαζύ με όλα τα υπόλοιπα.

Οι φρικτές καταστάσεις που δείχνει η Τηλεόραση με "τζιχαδιστές" τύπου Rocky να καίνε ζωντανούς τους λαούς, ενώ άλλοι εξ ίσου ¨τσιχαδιστές" να καταστρέφουν μνημεία, ώστε να μην υπάρχουν αποδείξεις πως υπήρξαν ποτέ άλλοι άνθρωποι και λαοί σε αυτήν τη γη. 

Κι αυτά να συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, μας δίνουν την είκόνα μιας διαρκούς φρίκης των τελευταίων δεκαετίων. 

Ας προσέχουμε λοιπόν για ότι αποφασίζουμε κάθε κίνησή μας έχει τεράστια σημασία στις μέρες μας και αυτό ισχύει και για τις εκλογές.