Διατροφή και τι άλλο μπορεί να σημαίνει
Φυσικοχημική κατεργασία της τροφής. Ή αλλοιώς: Πως να μαγειρέψω; 2014-06-13 13:22
Της Δήμητρας Σπανού , Χημικού, Καθηγήτριας Β/θμιας Εκπ/σης
Ωμό ή μαγειρεμένο;
Βραστό ή ψητό; Με βούτυρο ή με λάδι;
Η "υποψιασμένη" νοικοκοιρά μαζύ με όλα τα άλλα προβλήματα της εποχής μας από την επιλογή της τροφής ,μέχρι το μαγείρεμα στα...
Τι πρέπει να τρώμε για να μην παχύνουμε ή και για να χάσουμε βάρος. 2015-05-07 15:46
Της Δήμητρας Σπανού , Χημικού, Καθηγήτριας Β/θμιας Εκπ/σης
Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουμε, πως για να παραμείνουμε σταθεροί στο σωματικό μας βάρος , να παχύνουμε ή να αδυνατίσουμε, είναι θέμα που εξαρτάται κυρίως από την τροφή μας , την ενέργεια που παίρνουμε από την...
Τι είναι σταφυλοθεραπεία και που οφελεί τον οργανισμό; Μια έρευνα για τις ευεργετικές ικανότητες των σταφυλιών σε αρθρίτιδες, ρευματικά, παχυσαρκία, αποτοξίνωση του οργανισμού 2015-10-02 22:41
Της Δήμητρας Σπανού , Χημικού, Καθηγήτριας Β/θμιας Εκπ/σης
Το αμπέλι θεωρείται σαν ένα από τα ευλογημένα φυτά όχι μόνο για το κρασί που μας δίνει αλλά και γιατί οι πολλές ευεργετικές ιδιότητες των σταφυλιών αλλά και των φύλλων του ακόμα, είναι ικανές να...